erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
MEGHÍVÓK, események
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Bonsai és Suiseki mustra a Városi Galériában

Helyszín: Városi Galéria
Kezdete: 2012.10.26. péntek 18:00
Vége: 2012.10.28. vasárnap 19:00

Bonsai és Suiseki Mustra címmel, bonsai és suiseki kiállítás nyílik Érden a Városi Galériában ( 2030 Érd, Alsó u. 2. ). A kiállítás megtekinthető október 27-28.- ig, nyitvatartás 10:00 és 18:00-ig.

Bonsai, bonsai művészet, művészi minőségben kidolgozott bonsai fák, bonsai csodák, kisméretű és meghökkentő fák kerámia tálakban. Suiseki, a kő művészete. Mesterien tálalt kisméretű hegységek, látványkövek meghökkentő formák és felületek. A jelenség körülírhatatlan és megmagyarázhatatlan, elmondhatatlan és kifejezhetetlen. Megoszthatatlan és elképzelhetetlen, mégis oly egyszerű!

 

 

Titokzatos kertekből előkerülő fenséges és megkapó idős fákat hívott kiállításra, MUSTRÁRA a Marczika Bonsai Stúdió. De miről is van itt szó? Egyáltalán mi az, hogy bonsai stúdió és miért szervez kiállítást egy stúdió? Mire készül ez a maréknyi „bonsai fanatikus”? Első magyarországi bonsai szemle? Vagy szakmai rapport? Bonsai maraton? Első Magyar Exclusive Bonsai seregszemle? Biztos nem, vagy nem csak erről lehet szó, mert a kiállításra hívás szövege szerint, nem csak bonsai, hanem suiseki kiállítás is várható. A bonsaiok és suisekik titokzatos világa mindig is el tudta varázsolni közönségét. Hogy többet tudjunk meg erről a különös készülődésről, a Bonsai és Suiseki Mustra csapatát kérdeztük.

A Mustra csapata egy kertészetben található meg, ahol különleges bonsaiokat ápolnak, nevelnek nap mint nap. A lelkes bonsai kertészek a Marczika Bonsai Stúdióban tevékenykedve gondoltak merészet és szervezésbe kezdtek, melynek célja, hogy egy minél magasabb színvonalú és művészi módon megkomponált kiállítás keretében összehozzák a hazai és környező országokban élő bonsai kertészeket, suiseki gyűjtőket, kiállítókat. Természetesen a kiállítás nyilvános, bárki látogathatja. Az ötlet teljes egészében Marczika Andrástól ered, mondta el kérdésünkre a csapat. Marczika András volt a Marczika Bonsai Stúdió megálmodója és létrehozója, mely azért jött létre, hogy aki Magyarországon bonsaijal szeretne foglalkozni, az minél magasabb színvonalon tehesse ezt. Azért jött létre, hogy a hazai bonsai kultúra el tudjon rugaszkodni az áruházi bonsai színvonalától és hogy teret próbáljon biztosítani a fejlődni kívánóknak. Azért is jött létre, hogy a bonsait professzionális színvonalon űzők is be tudják szerezni a szükséges kellékeket és alapanyagokat. Ma már egyre többen tömörülnek a Marczika Bonsai Stúdió köré, akik igyekeznek minél magasabb színvonalon űzni ezt a különleges és gyönyörű hobbit. Mivel stúdióról beszélünk, szükséges elmondani, hogy több ember munkája működteti ezen törekvéseket. A Stúdió tagjai most összefogtak és egy kiállítás keretében szeretnék bemutatni barátaikkal, hogyan látják ők, milyen is a művészi színvonalú bonsai. Erre az alkalomra meghívták Václav Novákot a Cseh Bonsai Szövetség elnökét aki az Európai Bonsai Szövetség alelnöke is egyben, illetve Adriano Boninit Olaszországból. A két mestert nem csak kiállítani hívták, de bonsai alakítási bemutató prezentálására is felkérték őket. A bonsai kiállításra és a köré szervezett programokra mindenkit vár szeretettel a Marczika Bonsai Stúdió.

Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria