erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Birkózás
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Birkózás - Bodorkos Dani Kadet Kötöttfogású Országos Bajnok
2010.10.11. hétfő 13:52

BIRKÓZÁS

Bodorkos Dani Kadet Kötöttfogású Országos Bajnok

Egy arany-, egy ezüstérem és két ötödik hely a Kadet Kötöttfogású Országos Bajnokságon.

 

Október 9.-én a felújított tatabányai Sportcsarnokban került megrendezésre a 2010. évi Kadet Kötöttfogású Országos Bajnokság. A szombati második mérlegelési napon is igen népes és színvonalas mezőny mérlegelt és állt rajthoz a 10 órakor kezdődődő - megnyitó ünnepség utáni kezdéskor.

69 kg-ban Metzl Norbi és Sárosi Janika egy ágra kerültek, de ez nem zavarta meg őket a sikeres kezdésben. Norbi az első fordulóban az SZVSE birkózóját Martonosit pontozással, Janika a dunaújvárosi Szegedi Dávidot tussal verve lépett tovább. A második fordulóban Metzl Norbinak is egy Dunafer-es ellenfél, Petrovics jutott, akit ismét pontozással győzött le, Sárosi a Vasas-os Szabó Danit győzte le hasonlóan. A döntőbe jutásért egymás ellen küzdöttek, melyből Sárosi került ki győztesen és mérkőzhetett az aranyéremért nagy ellenfelével, az abonyi Kottes Pállal. Sajnos Janika taktikai elképzelése nem jött össze, lenti pörgetésre hagyatkozott, melyet nem tudott végrehajtani, így országos bajnoki ezüstérmet szerzett, Metzl Norbi az előkelő ötödik, pontszerző helyen végzett.

76 kg-ban Prim Martin az első fordulóban a kiskőrösi Bognárt győzte le három menetben. A következő fordulóban szintén három menetben utolsó akcióval szenvedett vereséget a szegedi Nagymihály Norberttől – aki nem került a döntőbe -, s így Martinnak nem sikerült vigaszágon tovább folytatnia.

85 kg-ban Bodorkos Dani érett birkózással menetelt a döntőig, első fordulóban a kőbányai Riedl Endrét verte, majd az orosházi Szél Dávidot pontozással, az aranyéremért a szombathelyi Csordás Szilvesztert három menetben győzte le és vette át országos bajnoki aranyérmét. A mezőny erősségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a súlycsoport kötöttfogású válogatottja az EB V. helyezett még pontszerző helyre sem tudott kerülni.

A fiúkkal egy időben a serdülő lányok is országos bajnoki aranyért küzdöttek. Az Érdi Spartacust Délceg Emese képviselte 65 kg-ban. Több mint egy éves könyöksérülés miatti – melyet nem a birkózósportban szerzett – kényszerpihenőből visszatért Emese az V. helyet ért el a jövőre nézve biztató birkózással.

 

Gratulálunk.

Tar Mihály

Nyomtatás
Kapcsolódó anyagok
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. augusztus
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Felhívások
Meghívó
2018.09.23. vasárnap 10:00
Városi főtér
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria