erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Birkózás
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Földesi István Veterán Világbajnoki bronzérmes
2008.10.13. hétfő 13:34

Földesi István Veterán Világbajnoki bronzérmes,

Antunovits Laci U-23 Magyar Bajnokság ezüstérmese,

Sipos Tomi arany, Kosik Boldizsár ezüstérmes az első Összmagyar Diák I-es versenyen.

 

 

Perm

 

A közel hatszáz indulót felvonultató kötött és szabadfogású Veterán Világbajnokság az oroszországi Perm városában került megrendezésre. Az Érdi Spartacus birkózóit Veterán Európa Bajnokunk Földesi István képviselte. 130 kg-ban Kötöttfogásban a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát és bronzérmet szerzett. „Erősebbik” fogásnemében a szabadfogásban sajnos – a 35 éves évfordulón szerzett – bokasérülése kiújulása miatt meg kellett elégednie az előkelő V. hellyel.

 

Veszprém

 

Október 11-12.-én hétvégén szombat-vasárnap a XI. Véniss Sándor emlékversenyen az Összmagyar Diák I. nemzetközi szabadfogású, valamint az U-23-as kötöttfogású Magyar Bajnokság került megrendezésre. Az influenzától megtizedelt csapatunk egy arany, két ezüst és egy ötödik hellyel gyarapította érmei és helyezései számát.

 

Összmagyar Diák I. nemzetközi verseny.

 

Első alkalommal került megrendezésre a határon túli magyarok részvételével Összmagyar Diák szabadfogású bajnokság. 62 kg-ban Kosik Boldizsár a döntőben nagyon szoros küzdelembe maradt alul a csepeli Kertésszel szemben, így ezüstérmet szerzett.

+75 kg-ban Sipos Tamás – feledve az elmúlt heti vereségét – magabiztosan nyert a döntőben a diósgyőri Bodnár Dávid ellen, aranyérmes lett.

 

U-23-as Országos Bajnokság.

 

Vasárnap az elmúlt évek legnagyobb mezőnye mérlegelt az U-23-as korcsoport kötöttfogású Országos Bajnokságon. Sajnos jó néhány érdi birkózónk hiányzott sérülés, illetve betegség miatt. Antunovits Laci junior válogatott versenyzőnk 84 kg-ban mérlegelt. A táblára kerülésért a tatbányai Bacsa Mihályt verte magabiztosan, pörgetésekkel, majd a ceglédi Malomvári Zsoltot technikai tussal. Az elődöntőben a Sziget SC-s Pápa Péter kilenc ponttal legyőzve jutott a döntőbe. A döntőben az FTC-s Kun Renátó következett. Ezen a napon „Fortuna” nem kedvezett Lacinak, mindhárom menetben a korong Renátónak kedvezett, ennek ellenére az első menetet Laci nyerte, a másodikat Renátó, a mindent eldöntő utolsó menetben egy kilépést követően a – vezetőbíró megadása után – bírók 2-1 arányban Renátó javára döntöttek, így Laci Országos Bajnoki ezüstérmet vehetett át.

55 kg-ban Raus Peti az előkelő V. Olimpiai pontszerző helyen végzett.

Nyomtatás
Kapcsolódó anyagok
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. augusztus
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Felhívások
Meghívó
2018.09.23. vasárnap 10:00
Városi főtér
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria