Érd Megyei Jogú Város

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Keresés az oldalon

Korábban írtuk 2005...

Poynton show

2018. okt. 10.

Angliai testvérvárosunk, Poynton legnagyobb jelentoségu rendezvénye – már több mint száz éve – a Poynton show. Igazi népünnepély ez a városban, elhozhatja ide és bemutathatja mindenki munkájának, hobbijának eredményeit. Legyen szó virágokról, óriásterményekrol, kézimunkákról, a legkülönfélébb alkotásokról.

Idén meghívást kapott Érd városa is erre a nagyszabású rendezvényre, sot Érdi Napokat is rendeztek augusztus utolsó hétvégéjén. Pataki János alpolgármester irányításával Lauber Tibor (cukrász) és Gál Dániel (szakács) a magyar konyha remekeit mutatta be az Il Pomodoro étteremben, mely zsúfolásig megtelt mindkét napon. A Forrás tánccsoport ismét megérdemelt sikert aratott, kijárt a vastaps mind az öt eloadásukon.

 

Tovább...

Érd megyei jogú várossá nyilvánítása

2018. okt. 10.

A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2005. november 7-én Érdet szinte egyhangú szavazással megyei jogú várossá nyilvánította, mely a jövő évi önkormányzati választás kitűzésének napjától lép életbe. A döntés előkészítéséről és várható hatásairól tartott sajtótájékoztatót november 10-én dr. Döcsakovszky Béla polgármester.

Tovább...

Az érdi pad – melyiket választaná?

2018. okt. 10.

Érd város önkormányzata városunk szépítése, egységes arculatának kialakítása érdekében több fontos döntést is hozott az elmúlt idoszakban. Már készülnek az eligazodást, közlekedést segíto utcanév-táblák, s most a városközpont és a város egészének köztereire elhelyezendo köztéri padokról kéri az itt élok véleményét. A hivatal szakemberei négyféle padot választottak ki, ezek közül lehet választani. Melyiket látnák szívesen a köztereken, parkokon? Kettot felállítottak a polgármesteri hivatal elott (Alsó u. 1.), ezeket ki is lehet próbálni, de mind a négy fotója megtekintheto a kiállító táblán. A hivatal portáján elhelyezett szavazólapon lehet szavazni augusztus 1-jéig. A szavazólapot kérjük a helyszínen található urnába elhelyezni.

Tovább...

Baden-Würtenbergi napok a Pataki Cukrászdában

2018. okt. 10.

2005. október 2-án Érden a Pataki Cukrászdában Németország újraegyesítésének 15 éves évfordulójának alkalmából Baden-Würtenbergi napot tartanak. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével Németország nagykövetasszonya, Frau Sailer-Albring. A megnyitó de. 11 órakor kezdodik, a nap folyamán a speciális kínálat: Baden-Würtenbergbol eredeti ételspecialitások, sütemények, sör és bor, élozene. A cukrászda a rendezvény bevételét és a Baden-Würtenbergi vendégek ajándékát székelyudvarhelyi árvízkárosultak javára ajánlja fel. Várnak mindenkit sok szeretettel!

Tovább...

Csuka Zoltán-díj és Érdi Muvészeti Díj

2018. okt. 10.

Érd Város Önkormányzata a 16/1999.(VII.19.) számú rendelete alapján díjakat és kitüntetéseket adományozhat.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Csuka Zoltán-díjat és Érdi Muvészeti Díjat adományozhat a képviselo-testület.

A Csuka Zoltán-díj azoknak adományozható, akik a közmuvelodésben, valamint a kulturális élet szervezésében gyakorlati tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel, eredményes munkásságukkal szolgálták a település muvelodését.
Tovább...

Drogmegelozési stratégia

2018. okt. 10.

Kedves Látogatók!

Az alábbi linkre kattintva letölthetik a város drogmegelozési stratégiájának tervezetét, melyet az október 20-i testületi ülésen, illetve a Kábítószerügyi Egyezteto Fórum 12-i ülésén tárgyalunk.

 

Tovább...

Eddig 115 magyar településen alakult meg a Sikeres Magyarországért Társaság

2018. okt. 10.

Nem pártmozgalomról van szó, hanem alkotó, önszervezodo hálózatról.

Eddig 115 magyar településen jött létre ilyen társaság Albertfalvától Makóig és a mozgalomnak csaknem 2000 tagja van. Az MSZP elnöke elmondta, hogy van olyan város, ahol 10 fovel jött létre és van olyan kis település, ahol 50 fovel. Van, ahol a vállalkozók, máshol különbözo pártokban ülok találtak egymásra. Együtt terveznek, hiszen a Sikeres Magyarországért Mozgalom elsosorban alkotni kíván, és ennek érdekében hálózatot szervezni. Hiller István szerint érdekes párhuzam fedezheto fel az érdi találkozó és az Európai Unió jelenlegi brüsszeli tanácskozása között.

 

Tovább...