A pártelnök emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel elutazása elott több megbeszélést folytattak uniós témákról. Így például, hogy hogyan tovább az unió alkotmányával, és ami érinti ezt a mai találkozót is: hogy mi lesz az unió 2007-2013 közötti költségvetésével. Konkurencia harc van, de jobb az Európai Unión belül lenni. Mi alakítani is akarjuk az uniót – mondta Hiller István és hozzátette: most ugyanoda tartozhatunk, ahova mentalitásunk köt és ilyen alkalom ritkán adódik.

2007 és 2013 között 15 ezer milliárd forint áll majd rendelkezésre. 1 település több tíz milliárd forinttal gazdálkodhat ebben az idoszakban. Jó lenne, ha a nemzeti érdekérvényesítés pártpolitika feletti lenne az Európai Unióban.

A Sikeres Magyarországért Mozgalom társaságai eddig nem találkoztak egymással, most azonban itt a lehetoség, hogy a közösségteremtés hálózattá váljon. Az emberek nem 4 éves ciklusokban gondolkodnak. Helyben akarják szebbé, otthonosabbá tenni környezetüket a mozgalom tagjai. Ne központi válasz legyen arra, hogy mi sikeres. Helyi tenni akarás összetalálkozzon a racionalitással, illetve a realitással. Ezt a konferenciát, azért csináltuk, mert negyed év után érdemes egy tapasztalatcserére összejönni.

A tanácskozáson Dr. Farkas Katalint, a Professzorok Házának igazgatóját választották meg a mozgalom szóvivojének.