A közeljövoben olyan eligazító táblák kihelyezését is tervezik, amelyek segítségével egyszeru lesz az intézményekhez, városi nevezetességekhez eljutni, az ügyét intézni akaró állampolgárnak, érdeklodonek.

További tervek között szerepel, hogy az Érdi Ipartestület bábáskodásával a vállalkozások is megjelenhessenek az eligazító táblákon. Ez fontos segítség lesz a tájékozatlan, segítséget keresonek, mert könnyen megtalálhatja majd a keresett szolgáltatót.

A korábbi utcatáblák kihelyezésének tapasztalataiból tanulva, ezek az új táblák olyan anyagból készülnek, ami igen ellenálló az idojárással szemben.

Az eltulajdonítását remélhetoleg nehezíti, hogy az anyaga se nem alumínium, se nem nyers vas, hanem olyan speciális rozsdamentes ötvözet, ami igen kemény, így nehezen megmunkálható, furészelheto. Emellett a táblarészek speciális betunyomású azonosító jeggyel is jelöltek.

A hulladék felvásárlók sem veszik át egyrészt, mert a táblák és az oszlopok olyan ötvözo anyagokat tartalmaznak, amelyek miatt a vasgyártásában nem újrahasznosíthatók; másrészt a hivatal a rendorséggel közös tájékoztatólevélben kérte a fémfelvásárló vállalkozások tulajdonosait, üzemeltetoit arra, hogy jelezzék a hatóságnak, ha valaki megvételre kínálna belolük, akár egy darabot is.

Az ÉKF munkatársai eloször a városközpontban és az újra aszfaltozott Balatoni úton helyezik el az új táblákat, ezzel is szebbé téve a megszépülo Balatoni utat.

Természetesen lehetosége lesz a lakosoknak is arra, hogy a saját házszámukat az utcanévtáblához hasonló kivitelben megrendelhessék. Ehhez bovebb információt a Polgármesteri Hivatal muszaki osztályán kaphatnak.

A tetejére