Érd Megyei Jogú Város

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Keresés az oldalon

Korábban írtuk 2006...

Szent István és a Város napja

2018. okt. 10.

Szent István és az új kenyér városi ünneplése majorettek, néptáncosok, gólyalábasok, fúvósegyüttes felvonulásával kezdődött, majd a Földrajzi Múzeum kertjében folytatódott. Ez az ünnepség Érd megyei jogú várossá nyilvánítása alkalmából a Város Napja is volt. Göncz Árpád és Mádl Ferenc volt köztársasági elnökök levélben gratuláltak a cím elnyeréséhez. Mádl Ferenc azt írta: Érd azért vált megyei jogú várossá, mert ez a cím megilleti. Megyei jogú városnak lenni annyit jelent, hogy egy település bebizonyította: fejlődni akar és tud."

Tovább...

Érd-alsó - lezárják a kereszteződést

2018. okt. 10.

A kivitelező STRABAG Zrt. az ütemtervnek megfelelően megkezdi Érd-alsó vasúti kereszteződés lezárását. A kereszteződés a gyalogos forgalom számára továbbra is használható lesz, azonban a gépkocsi-, és teherforgalom 2006. július 12-étől (szerda) nem használhatja a fent említett kereszteződést. A lezárás előreláthatóan 2007. áprilisáig lesz érvényben. A vasúti kereszteződés lezárása lehetővé teszi Érd-felső és Érd-alsó vasúti kereszteződések közötti munkák megkezdését, melyek várhatóan szintén 2006. július 12-én kezdődnek meg. A munkák során eltávolításra kerül a vasúti keresztezések közötti aszfaltréteg, illetve járdaszakaszok. A bontási munkafázis után, az érintett területen tovább folytatódik a már megkezdett cölöpözési folyamat. Az érintett szakaszon működő üzletek elsősorban gyalogosan érhetőek majd el, a Mária utca és Alispán utca irányokból. A Ritmus áruház parkolója továbbra is az érdiek rendelkezésére áll.


További információ:

MediusNet Iroda - Száraz Barnabás 06/20 3147799

Tovább...

Semmelweis-nap

2018. okt. 10.

A Semmelweis-nap alkalmából június 29-én ünnepséget tartottak a Szakorvosi Rendelőintézetben. Az ünnep alkalmából Pataki János alpolgármester köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, majd átadta dr. Kozaróczy Károlynak az Érd Egészségügyéért Díjat.


Érd Város Önkormányzata a 16/1999.(VII.19.) számú rendelete alapján díjakat és kitüntetéseket adományozhat. Az Érd Egészségügyéért Díj adományozható a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet végző orvosnak, gyógyszerésznek, ápoló- és kisegítő személyzetnek, valamint példaértékű munkát végző közösségnek.


Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 18-i ülésén döntött arról, hogy több évtizedes példaértékű szakmai munkájáért Érd Egészségügyéért Díjat adományoz Dr. Kozaróczy Károly házi gyermekorvosnak.Az ünnepség keretében a rendelőintézet vezetése a kiemelkedő munkát végző szakembereknek jutalmat és törzsgárda-elismeréseket adott át. Bemutatót tartott a Bólyai János Általános Iskola fitball csapata, verset mondott Hodozsó Benjámin 4. osztályos tanuló.

Tovább...

Alközpont épül a Bem téren

2018. okt. 10.

Interspar áruház épülhet Érden, a Bem téren – a pályázatokat elbíráló bizottság egyhangú javaslatát megerősítve így döntött május 18-i ülésén a képviselő–testület.Az erről szóló megállapodást dr. Döcsakovszky Béla polgármester június 7-én írta alá a Generál Kft. ügyvezető igazgatóival, Csiba Gáborral és Feiner Péterrel.


Az épületben helyet kaphat - a lakosság jobb ellátását szolgáló - önkormányzati ügyfélszolgálati iroda, orvosi rendelő, posta, gyógyszertár, stb. A parkvárosiak tehát helyben intézhetik az ügyeiket, nem kell majd a központba utazniuk.

Tovább...

Lubaczówi napok

2018. okt. 10.
Lubaczówi napokat rendeztek június 1. és 4. között városunk lengyelországi testvérvárosában, melyre meghívást kapott önkormányzatunk delegációja is. A rendezvénysorozat keretében sor került II. János Pál pápa szobrának felavatására, és dr. Döcsakovszky Béla polgármester átvehette a "Lubaczów Város Díszpolgára" kitüntető címet.

Tovább...

Kórushangverseny

2018. okt. 10.


Poynton, Érd angliai testvérvárosának kórusa, a ST. GEORGE’S SINGERS (karmester: Stephen Williams) és a "SZIRMOK" városi és pedagógus női kar (karmester: Szabóné Bozóki Flóra) közös hangversenyt adott 2006. május 27-én a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.A ST. GEORG’S SINGERS ezenkívül május 28-án a Szent István Bazilikában Budapesten, május 29-én az Esztergomi Bazilikában adott koncertet.

Tovább...

Érdi gyerekeknek - két játszótér is

2018. okt. 10.

Az idei gyereknap alkalmából két játszóteret is kaptak ajándékba az érdi gyerekek. Az egyiket Parkvárosban, a Bádogos és a Fényező utca találkozásánál. Itt május 27-én, szombaton volt a játszótéravató gyereknapi utcabál. 13.00 és 17.00 óra között színes programokkal vártak minden érdeklődőt.A másik játszótér a városközpontban, a Béke téren található, s gyermeknapi rendezvény keretében 28-án, vasárnap Dr. Döcsakovszky Béla polgármester és Pablo Fritz, az Inter-Európa Bank Lakossági Üzletág vezetője adta át hivatalosan is - az önkormányzat és az Inter-Európa Bank közös beruházásában épült - játszóteret.Az egész napos rendezvény egyébként már 10 órakor kezdődött, s este 6-ig tartott. A gyerekeket - akiknek az esős időjárás sem tudta kedvét szegni - pólófestés, sárkányépítés, arcfestés, kézműves foglalkozások, karaoke, táncbemutató, mozgás-táncszínház, bohócok, és sok más érdekes program várta.

Tovább...

Férfiak Egészséghete

2018. okt. 10.

Az Egészségügyi Minisztérium és az Egyesült Államok Nagykövetsége szervezésében 2006. június 4-11. között megrendezésre kerül a "Férfiak Egészséghete" című rendezvénysorozat Pest megye 20 településén párhuzamosan, melynek célja az egészségesebb életre és a kockázati tényezők csökkentésének lehetőségére felhívni a figyelmet.

Tovább...