Érd Megyei Jogú Város

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Keresés az oldalon

Korábban írtuk 2013....

Átadták a Leányanya Otthont a Bádogos utcában

2018. okt. 10.

Felépült az első egyházi fenntartásban működő leányanya otthon új épülete Érden, amely főként krízishelyzetben lévő, várandós vagy kisbabás nők elhelyezésére szolgál. Az intézménybe minden esetben olyan anyák és gyermekeik kerülnek be, akiknek nincs hol lakniuk, vagy az otthoni erőszak elől menekülnek el.

Az ünnepélyes átadóra 2013. június 6-án került sor, melyen részt vett a fenntartó nevében: Spányi Antal székesfehérvári püspök, Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára, és T. Mészáros András érdi polgármester. Az intézményt Varga- Hegyi Eszter intézményvezető, Hajdú Ferenc püspöki biztos, valamint Fügedi Attila építész mutatta be.

 

 

Az intézmény fő támogatói: Gerhard Pischl nyugalmazott limburgi segédpüspök, Dr. Franz Kaspar a limburgi egyházmegye általános helynöke a székesfehérvári káptalan címzetes kanonokja és Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg.

Tovább...

Elfogadta a Közgyűlés a 2013. évi lomtalanítási ütemtervet

2018. okt. 10.

Érd megyei Jogú Város Közgyűlése - az Éth Kft javaslatával egyezően - elfogadta a 2013. évi lomtalanítási ütemtervet.

A döntés szerint az idei lomtalanítás június 3. és július 10. között munkanapokon zajlik majd a városban.

A szolgáltató a város területét hat részre osztotta fel. Az egyes területeket további két-két részre bontva - hétfő-kedd, illetve szerda-csütörtök - végzik a lomtalanítást, a fenti időszakban. A pénteki napokon az esetleges elmaradásokat pótolják az adott területen.  A feladat elvégzésére a szükséges gépjármű kapacitást biztosítják, kizárólag a lomtalanításra.

A lomtalanítás módszere nem változott: az ingatlan tulajdonosa a lomot kihelyezi az ingatlana elé, amelyet a szolgáltató innen gyűjt be.

Tovább...

Megkezdődnek a Törökbálinti út munkálatai

2018. okt. 10.

Érd egyik legforgalmasabb közútjának csatornázási munkálatai kezdődnek a jövő héten. A kivitelezők már készen állnak, a forgalom ideiglenes elterelésére szerződés született a Volánbusz Zrt.-vel és a polgárőrség is felkészülve várja, hogy mikor, hol lesz szükség a forgalom irányítására, egyéb segítségre a munkálatok során.

Tovább...

Dr. Hassan Moustafa a férfi U19 világbajnokságról tájékozódott Érden

2018. okt. 10.

Április 8-án két napos látogatásra Magyarországra érkezett dr. Hassan Moustafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke.

Kedden Érd Megyei Jogú Város polgármesterével, T. Mészáros Andrással találkozott, hogy személyesen tájékozódjon az V. IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság előkészületeiről, amelyet 2013. augusztus 9-24. között rendeznek Érden és Budaörsön.

Tovább...

Díjmentesen elszállítják az előző közszolgáltató által el nem vitt hulladékot

2018. okt. 10.

Az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft (ÉTH Kft) 2013 április 1-jén megkezdte a települési szilárd hulladék közszolgáltatást Érd és Diósd települések közigazgatási területén. A szolgáltatás kiterjed a kommunális hulladék begyűjtésére és a szelektív gyűjtőszigetek ürítésére is.

Tovább...

Aláírták a központi átemelők szerződését

2018. okt. 10.

Mérföldkőhöz érkezett az Érd és Térsége Szennyvíz-Csatornázási Projekt. Február végén a projektmenedzsment és a Colas Alterra Zrt. aláírták a köztéri átemelők megépítéséről szóló szerződést. A szakszerűen megépített átemelők a dombos területeken segítenek, hogy a szennyvíz a házaktól indulva egyenesen a szennyvíztisztítóba jusson. 

Tovább...

Érden is lobog majd a székely zászló

2018. okt. 10.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánította egyetértését azon kezdeményezéssel, miszerint Európában minden népnek és nemzetnek joga van az önrendelkezéshez és saját nemzeti szimbólumainak használatához. Így március 15-én Érden is kitűzik a székely zászlót.

Tovább...

Párbeszéd Érd jövőjéért - 2013. február 13.

2018. okt. 10.

A lendület költségvetésének nevezte T. Mészáros András polgármester a város idei költségvetését, amelyről tegnap este konzultált a városvezetés a helyi párt- és civil szervezetekkel. A "Párbeszéd Érd jövőjéért" címet viselő megbeszélés-sorozat első fordulója sikeresnek mondható: a résztvevők egyöntetűen hasznosnak és folytatandónak tartották a kezdeményezést.

 

Tovább...