Volt tekézés petpalackkal, palackpréselés, válogatás, színkeresés és sorolhatnánk még tovább, de totózni is lehetett az ÉTH-sátorban, persze idevágó kérdésekre válaszolva - a jutalmuk csokoládé, cukorka, keksz, póló, érem, kupa és tisztavíz volt.

Bada Zoltán főszervező szorgalmasan játra az „akadályokat”, ahol egymással versengett több mint háromszáz gyerek, 31 csoportban az érdi iskolákból és óodákból. A rendezvény további két szervezőjének - Makai Ferenc, az Öthét Egyesület elnöke és Büki Sarolta sportreferens - erőfeszítései is hozzájárultak a sikerhez.

Az önkormányzaton, a helyi polgárőrségen, rendőrségen, közterület-felügyeleten, a Vöröskereszten, és az ÉTH Hulladékkezelőn kívül számos cég összefogott,a rendezvény sikere érdekében: a Clearwater, az XL Poszter, a Fülöp 2004 Csatornatisztító Kft.,a Xeless, az Öko Urbán, a Green Energy, az Érdi Környezetvédő Egyesület és az Érdi Horvát Önkormányzat. A rendezvényt Segesdi János alpolgármester és Aradszki András országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédükben mindketten nagyon fontosnak tartották, hogy évről évre megünneplik a Környezetvédelmi Világnapot, méghozzá a jövő generációjával, a gyerekekkel. (forrás: Érdi Újság)

 

Az öko akadályverseny helyezettjei:

Óvodák kategóriában:

I. Kincses Óvoda (Béke tér), 1. csapat, Rubin csoport

II. Kincses Óvoda Tállya u. Tagóvoda, Kisróka cs.

III. Szivárvány Óvoda Kisfenyves Tagóvoda, Róka cs.

Iskolák kategóriában:

Alsó tagozat:

I. Érdligeti Általános Iskola, Zöldsárkány csapat

II. Bolyai J. Általános Iskola, Limonádé cs.

III. Bolyai J. Általános Iskola, Terminátor cs.

Felső tagozat:

I. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola,

Rózsaszín párduc csapat

II. Teleki S. Általános Iskola, Csillámpónik

III. Kőrösi Cs. S. Általános Iskola, Japán cowboyok

 

További képek