Június 6-án ünnepélyes keretek között átadták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Érdi Tankerületének székhelyét a Tompa Mihály utca 1. szám alatt. Az érdi önkormányzat tulajdonában álló épületet átalakították, felújították, berendezték – mindezt az érintett önkormányzatok segítségével, hiszen a tankerülethez nemcsak Érd, hanem Diósd, Pusztazámor, Százhalombatta, Sóskút, Tárnok és Törökbálint volt önkormányzati iskolái is hozzátartoznak. A hivatalos átadáson jelen volt Aradszki András országgyűlési képviselő, az érintett települések vezetői, jegyzői, illetve képviselői, valamint a tankerület iskoláinak igazgatói is.

Sárközi Márta tankerületi igazgató üdvözölte a vendégeket, köszönetet mondva mindazért a támogatásért, amivel az önkormányzatok hozzájárultak ahhoz, hogy a tankerület  munkatársai méltó helyen végezhessék munkájukat. Százhalombatta önkormányzata biztosította a berendezés egy részét, Törökbálint szintén ebben nyújtott segítséget, az Érdi Kistérségi Irodától örökölték az infrastruktúrát, berendezést. Pusztazámor irodaszereket és a támogatást nyújtott, Diósd laptopokat ajánlott fel, az érdi Bolyai iskola segítségével rendezték be az udvart és a konyhát, Érd Önkormányzata biztosította és újította fel az épületet.

A Tankerület új székhelyét T. Mészáros András polgármester adta át ünnepélyes keretek közt a tankerületi igazgatónak, hangsúlyozva: Érd mindig szívén viselte az oktatási intézmények sorsát, és noha fenntartásukat és működtetésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vette át, a város továbbra is magáénak érzi az iskolákat, hiszen érdi gyermekek járnak ide. (Forrás: Érdi Újság)

További képek