Érd Megyei Jogú Város

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Keresés az oldalon

Korábban írtuk 2008...

"1848 a mai napig irányítószám"

2018. okt. 10.

"1848-ban sem a forradalmárok, sem a szabadságharc katonái nem akartak hősök lenni. Egy olyan országot akartak, amely megfelel a kor kihívásainak, egy olyan országot, ahol becsülettel élhetnek. Olyan országot, ahol nem csak azért történnek a dolgok, mert a hatalom képviselői ezt úgy akarják. Van saját akaratunk és van saját véleményünk. Úgy gondoltuk, hogy nem a Metternich-félék azok, akik érdemben irányíthatják országunkat" - fogalmazott az 1848-49-es forradalomra emlékező ünnepi beszédében T. Mészáros András polgármester. A Földrajzi Múzeum kertjében tartott ünnepségen, amelyen több száz érdi polgár is részt vett, a polgármester mellett emlékező beszédet mondott Varga László szocialista frakcióvezető is. 

Az alábbiakban T. Mészáros András beszédét közöljük.

Tovább...

Ma ideiglenesen forgalomba helyezik a Diósdi úti vasúti aluljárót

2018. okt. 10.

Ma ideiglenesen megnyílik a közúti forgalom előtt a Diósdi úti aluljáró. A korábbi hibajegyzékekben megfogalmazott hiányosságokat a beruházó ugyan nem szüntette meg, de a mielőbbi forgalomba helyezés érdekében az önkormányzat átvállalta a tűzoltósági készenlét költségeit.

Az alábbiakban olvasható a hivatalos eljárás jegyzőkönyve.

Tovább...

Február végén végre átadják az aluljárót?

2018. okt. 10.

A mai napon a kivitelező, a tervezők és a beruházó helyszíni bejárást tartottak a készülő Diósdi úti aluljárónál. Ezen a kivitelező ígéretet tett arra, hogy a – lentebb felsorolt, még tavaly decemberben elkészített – listában felsorolt hibákat február 27-éig kijavítják. Amennyiben ez megtörténik, illetve a Tűzoltóság is pozitív szakhatósági véleményt ad ki, az aluljáró átadható lesz a forgalomnak.  

A jelenlegi helyzetről fényképes riport 

Tovább...

Aluljáró: újabb vizsgálat pár nap múlva

2018. okt. 10.

2008. február 13–án megkezdődött a Diósdi úti vasúti aluljáró forgalomba helyezési eljárása. Az eljárást a Nemzeti Közlekedési Hatóság előadója folytatta le. Az eljáráson a beruházón, kivitelezőn és a tervezőkön kívül több szakhatóság is jelen volt, így, Érd Megyei Jogú Város Hivatásos Tűzoltósága, Volánbusz Zrt, stb. A meghívottak között voltak a létesítmény mellett elhelyezkedő üzletek tulajdonosai is.  

Tovább...

Tárgyalás az aluljáróról

2018. okt. 10.

2008. január 10.-én a MÁV illetékeseit fogadta T. Mészáros András polgármester és Segesdi János alpolgármester.

 Az immár sokadik alkalommal megtartott egyeztetésre azért volt szükség, mert a 2005-ben induló projekt már az elejétől fogva nem tartalmazta az aluljáró forgalomba helyezéséhez szükséges feltételeket. Így a Széchenyi tér és környékének forgalma nem volt megoldott, a közlekedés veszélyes lett volna az aluljáró bejáratánál.

 

Tovább...

"Van-e szándék?" - Első Fesztivál Érden

2018. okt. 10.

Kispál és Borz, Heaven Street Seven, Belga, Hooligans, Sub Bass Monster, Suhancos, No Thanx, Ladánybene27, The Moog - csak néhány zenekar az Első Fesztivál programjából, amelyről a múlt hét végén tartott sajtótájékoztatót a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban T. Mészáros András polgármester és a szervezőgárda. Ezzel egyidőben megkezdődött a jegyárusítás is: jegy és bérlet az ország valamennyi lottózójában és lottóárusító helyén kapható.

 

A fesztivál plakátja 

Tovább...

Labdarúgás

2018. okt. 10.

MAGABIZTOS GYőZELEM

 

 

Rangadóvá lépett elő a Hódmezővásárhely elleni mérkőzés, hisz a hatodik helyen álló érdiek csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a vásárhelyieket, így a mérkőzés akár hatpontosnak is számított. Az érdi csapat hazai szurkolói előtt szerette volna feledtetni a múlt heti vereséget, míg a vendégek egy győzelemmel megelőzhették volna a hazaiakat.

 

Bővebben a lenti linkre kattintva

Tovább...

Kézilabda

2018. okt. 10.

TOVÁBBJUTÁS A MAGYAR KUPA 3. FORDULÓJÁBAN

VESZPRÉM BETON KC-ÉTV-ÉRDI VSE SE 32-34 (18-17)

Tovább...