Érd két pontján (Daróczi utca, Gárdonyi utca) forgalomirányított csomópont kiépítése

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 23-án pályázatot nyújtott be „Érd két pontján (Daróczi utca, Gárdonyi utca) forgalomirányított csomópont kiépítése” címmel VEKOP-5.3.3-17-2017-00008 kódszámmal a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” tárgyú pályázati kiírásra. A 2017. október 31-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2018. március 7-én került aláírásra. Megítélt támogatás: bruttó 146.773.632 Ft. A támogatás mértéke 100%.

A pályázat keretében a Kossuth L. út – Gárdonyi G. úti csomópont jelzőlámpás csomóponttá történő átépítését kívánjuk megvalósítani. A Gárdonyi Géza utca és a Kossuth Lajos utcai csomópontban lévő gyalogátkelőhely és járdakapcsolat nem minden esetben elégíti ki a forgalombiztonsági és akadálymentességi követelményeket, ezért ezek átépítése szükséges, annak érdekében, hogy a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítése a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitását segítse. 

A pályázat keretében kívánjuk megvalósítani továbbá a Bajcsy-Zs. út és az őt keresztező Daróczi u. és Alsóerdősor u. által alkotott csomópontban egy jelzőlámpás forgalmi rend kiépítését. A jelzőlámpás csomópont kiépítése miatt szükséges további átkelők tervezése, létesítése a többi csatlakozó ágon, így a Daróczi és az Alsóerdősor u. becsatlakozásánál. A jelzőlámpás szabályozásra való áttervezés és a gyalogos átkelő és a buszmegálló között lévő távolság növelése érdekében szükséges a buszmegállók távolabb helyezése a csomóponttól. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30.


Tovább...