Az Érd, Ercsi út és csomópontjainak felújítása forgalombiztonsági szempontok figyelembevételével

2018. okt. 10.

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 25-én pályázatot nyújtott be „Az Érd, Ercsi út és csomópontjainak felújítása forgalombiztonsági szempontok figyelembevételével” címmel VEKOP-5.3.3-17-2017-00009 kódszámmal a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” tárgyú pályázati kiírásra. A 2017. október 31-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2018. március 7-én került aláírásra. Megítélt támogatás: bruttó 501.988.918 Ft. A támogatás mértéke 100%.

 

Az Érd, Ercsi út felújítása a Szabadság tér (Ilona utca) - M6 autópálya (körforgalmú csomópont) közötti szakaszon. Az Ercsi út burkolata jelenleg enyhén repedezett, lokális pályaszerkezet elhasználódás figyelhető meg rajta. Az érdi temető és az Ercsi út nyugati oldalán lévő Sportcentrum későbbiekben történő fejlesztése indokolja a jelenlegi murvás parkoló terület rendezését, parkolók kialakítását. A felújítást követően gyephézagos mederburkolatú árok épül, a kapubejárók menti átereszek cseréje mellett.

A megvalósítás során az Ercsi út és csatlakozó útszakaszoknál a meglévő út nyomvonalát követve marással történő burkolat javítást tervezünk, valamint szegély javítást, egyoldali térkő burkolatú járda építése mellett. A gyalogos átvezetéseknél taktilis jel kerül a burkolatba beépítésre, annak érdekében, hogy a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítése a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitását segítse.

A tervezett kétoldali buszöblök és buszparkolók mentén mindkét oldalon 2,00 m széles gyalogjárda került tervezésre. Az Ercsi út és a Júlia utca csatlakozásánál található jelenlegi murvás parkoló területen új parkoló – összesen 156 személygépkocsi parkolására lesz lehetőség – lett tervezve. A feltáró utak aszfalt burkolatot, a parkoló állások térkő burkolatot kapnak. A Júlia utca és az Ercsi út csomópontja áttervezésre került. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.01.

Tovább...