Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium részére 2018. május 7-én a „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági környezettudatos szemléletformálás” című FM-LSZF/2018-01. kódszámú pályázati kiírásra. A megítélt támogatás: bruttó 2.930.000,- Ft. A támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt célja elsősorban a hulladékká vált anyagok újrahasznosításával, illetve újrahasználatával kapcsolatos lehetőségek bemutatása az óvodás és iskolás korosztály számára. Mindezt lehetővé téve számukra játékos, és interaktív formában, ahol megismerkedhetnek az otthonukban alkalmazható azon módszerekkel, melyek segítségével csökkenthetik a hulladék mennyiségét, illetve megelőzhetik annak kialakulását.

 

A program részeként szelektív hulladékgyűjtő edényzeteket helyezünk el Érd 2 óvodájának, a lehető leghamarabb elkezdve a környezeti nevelést.

A Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) Szemlélet és Újrahasználati Központ előadásának, és látogatásának keretében az iskolásokat vezetjük be a hazai hulladékgyártásba és mutatjuk be a szelektív hulladékgyűjtéssel, a megelőzéssel kapcsolatos társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Interaktív oktatófüzetek segítségével az óvodásoktól a pedagógusokig, a szülőkig eljutva már otthonukba alkalmazhatják a tanultakat. A Z!F! hulladékos szemléletformáló interaktívkiállítás az óvodásoknak, általános- és középiskolásoknak játékos feladatok megoldásán keresztül segítenek hozzá a témák megértéséhez.

 

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.31.

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.