Az orvosi gépműszerek beszállítására vonatkozó valamennyi szerződés aláírásra került, és lezárultak a beszállítókkal a helyszíni telepítéssel kapcsolatos egyeztetések is. A tényleges telepítések szeptember második felében megkezdődnek.

A Közreműködő Szervezet az eddig benyújtott számlák elszámolása tekintetében mindent szabályosnak talált, és a helyszíni ellenőrzések is meggyőződtek attól, hogy az uniós pályázatban foglalt célok megvalósítása rendben halad. A létesítmény határidőben történő megvalósulását semmi nem veszélyezteti.

A járóbeteg-központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP-4.3.2-2008-0003 számú pályázat keretében biztosított 1 320 167 360 forintos támogatásból valósul meg. A 2010 decemberében elkészülő beruházás során az intézmény egynapos sebészettel, egy új mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházzal bővül, megújul a kúraszerű ellátások infrastruktúrája, és az orvosi eszközpark. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a projekt során a Strukturális Alapok Programiroda jár el közreműködő szervezetként, a kivitelezési munkákat pedig a Progress-B '90 Zrt. végzi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.