A Felső utcai új portaépület alapozási munkák elkészültek, de a csapadékos időjárás egy kissé hátráltatta a továbbépítést. Az építkezés jelenlegi készültségi foka, és a kivitelezés üteme a szerződéses teljesítési véghatáridőnek megfelelő.

Április közepén az Építésügyi Hatóság kivitelezés ellenőrzést tartott a helyszínen, s jegyzőkönyvben rögzítetten, az elkészült szerkezeteket a jogerős terveknek megfelelőnek ítélte, és az építéssel kapcsolatos kifogást nem állapított meg.

A járóbeteg-központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP-4.3.2-2008-0003 számú pályázat keretében biztosított 1 320 167 360 forintos támogatásból valósul meg. A 2010 decemberében elkészülő beruházás során az intézmény egynapos sebészettel, egy új mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházzal bővül, megújul a kúraszerű ellátások infrastruktúrája, és az orvosi eszközpark.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a projekt során a Strukturális Alapok Programiroda jár el közreműködő szervezetként, a kivitelezési munkákat pedig a Progress-B '90 Zrt. végzi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.