T. Mészáros András polgármester az eseményen elmondott köszöntőjében kiemelte: az eltelt húsz évben kiváló szakmai munkát végeztek a szakorvosi rendelőintézet orvosai, műtősei, ápolói és az intézmény valamennyi más dolgozója, a kistérség betegeit megfelelő egészségügyi ellátásban részesítették, de a város gyors fejlődése megkövetelte a rendelőintézet bővítését, mely hónapokon belül befejeződik.

A munkálatok egyébként májusban is a terveknek megfelelően zajlottak, és a rendkívüli időjárási körülmények ellenére sem volt fennakadás a kivitelezésben. Az új épület vasbeton tartószerkezeti munkái gyakorlatilag befejeződtek, a földszinti aljzatbeton elkészült.

Az egyes szinteken a belső válaszfalazási munkák zajlanak. A Felső utcai portaépület szerkezetépítési, betonozási munkálatai megkezdődtek, az orvosi gépműszerek közbeszerzési eljárása sikeresen lezárult. A beszállítók, üzembe helyezők és az építőipari kivitelező között megkezdődött a telepítés, beépítés részleteinek egyeztetése.

A járóbeteg-központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP-4.3.2-2008-0003 számú pályázat keretében biztosított 1 320 167 360 forintos támogatásból valósul meg. A 2010 decemberében elkészülő beruházás során az intézmény egynapos sebészettel, egy új mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházzal bővül, megújul a kúraszerű ellátások infrastruktúrája, és az orvosi eszközpark. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a projekt során a Strukturális Alapok Programiroda jár el közreműködő szervezetként, a kivitelezési munkákat pedig a Progress-B '90 Zrt. végzi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.