Az új, 21. századi betegellátás feltételeit megteremtő járóbeteg-szakellátó központ munkálatai az elmúlt időszakban is a tervezett ütemben haladtak. Az új épületben megkezdődtek a gépészeti, burkolási munkák, illetve a külső homlokzati burkolatelemek is folyamatosan készülnek. A belső szakipari munkák során az intézményben valamennyi nyílászárót elhelyezték. Szeptemberben sikeresen lezárultak a korszerű orvostechnológiai gépműszerek beszállítására vonatkozó közbeszerzési eljárások is, melyeknek köszönhetően hat beszállítóval történt szerződéskötés, valamint az informatikai eszközök beszerzése is sikeresen befejeződött. További jó hír, hogy a beruházás körül októberben tovább gyorsulnak az események, a tervek szerint a technikai próbaüzem már novemberben beindul.


Az új szakellátó központ várhatóan 2011 januárjában nyitja meg kapuit. A minden igényt kielégítő korszerű intézményben a hagyományos szakorvosi ellátási formák mellett helyet kap majd egy modern egynapos sebészeti részleg is, valamint egy moz­gásszervi rehabilitációs nappali kórház, valamint a kúraszerű ellátásokat biztosító infrastruktúra is. Az eszközpark digitalizációja jelentős előrelépést biztosít majd a gasztroenterológia, a radiológia és a diagnosztika területén, a betegellátást szolgáló informatikai háttér fej­lesztésével pedig megnyílik a lehető­ség a telemedicina, az integrált vezetői irányítási és elektronikus adatszolgáltató rendszer, valamint a korszerű betegirányítás rendszer bevezetésére is.

A bővítéses rekonstrukció ideje alatt szakrendelések zavartalanul működnek. A beruházás iránt érdeklődők a 06-80-200-800 ingyenesen hívható zöld számon jutnak további információhoz. Az információs telefonszám munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között hívható. A vonal munkatársai csak a beruházást érintő kérdésekben tudnak felvilágosítást adni, ezért a betegellátással kapcsolatos kérdéseikkel kérjük, keressék bizalommal a szakrendelő betegfelvételét. A fejlesztéssel kapcsolatos legfrissebb információk iránt érdeklődők számára a www.szakrendeloerd.hu projektszájt is folyamatos tájékoztatást nyújt.

A járóbeteg-központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP-4.3.2-2008-0003 számú pályázat keretében biztosított 1 320 167 360 forintos támogatásból valósul meg. A 2010 decemberében elkészülő beruházás során az intézmény egynapos sebészettel, egy új mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházzal bővül, megújul a kúraszerű ellátások infrastruktúrája, és az orvosi eszközpark. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a projekt során a Strukturális Alapok Programiroda jár el közreműködő szervezetként, a kivitelezési munkákat pedig a Progress-B '90 Zrt. végzi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.