Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

- Érd-Erzsébetváros vízrendezése (KMOP 3.3.1/B-2008-0028)

Sikeres vízrendezés Érd-Erzsébetvárosban

2018. okt. 10.

 

  KÖZLEMÉNY / 2010. szeptember 22. / KMOP 3.3.1/B-2008-0028

Sikeres vízrendezés Érd-Erzsébetvárosban

Rendezett környezet, jobb életminőség

 

Az elmúlt hetekben záró szakaszához érkezett Érd-Erzsébetváros (RÁVNA) vízrendezése, mely a városrészben élők évtizedes csapadékelvezetési és belvíz okozta gondjaira nyújt hatékony és hosszútávú megoldást. A csaknem 700 milliós beruházás az Európai Unió által nyújtott támogatás és a város által biztosított önrész segítségével valósulhatott meg.

Tovább...

Határidőre elkészül a vízrendezés

2018. okt. 10.

 

Erzsébetváros vízrendezési munkálatai augusztusban is a terveknek megfelelően haladnak. Az esős időjárás okozta lemaradásokat sikerült behoznia a kivitelezőnek, a munka 85 százalékban elkészült.

Tovább...

Az Alsó utcában zajló vízrendezési munkálatok további ütemterve

2018. okt. 10.

 

Az erzsébetvárosi településrész vízrendezési munkálatai hamarosan az Alsó utcában folytatódnak. Az Alsó utca Budai út és Karolina utcai szakaszán a kivitelező a következő ütemterv alapján dolgozik.

Tovább...

Projektbemutató rendezvény a Polgárok Házában

2018. okt. 10.

Június 25-én Érden a Polgárok Házában került sor az uniós támogatásból megvalósuló erzsébetvárosi vízrendezés projektbemutató rendezvényére, ahol a beruházás kivitelezője ismertette a munkálatok eddigi eredményeit, illetve az elkövetkezendő hetek feladatait.  A projektismertetőn elhangzott: a szélsőséges időjárás nagyban gátolta ugyan a kivitelezők munkáját, de ez a lemaradás nem veszélyezteti a beruházás megvalósulását.

Tovább...

A Rávna-projektet sem kímélte a szélsőséges időjárás

2018. okt. 10.

Az elmúlt hetek szélsőséges időjárási viszonyai országszerte rendkívüli gondokat okoztak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint hazánk egyes részein előfordult, hogy egyetlen nap alatt többhavi mennyiségnek megfelelő eső esett. A szokatlan időjárás Érdet sem kímélte.

Az elmúlt három hétben a tűzoltóinkat csaknem ezerszer riasztották elöntött épületek mentéséhez, vagy a vihar miatt kidőlt fák okozta balesetveszély elhárításához. A rendkívüli esőzések miatt a városban folyó építkezések, így a Rávna területén zajló vízrendezési munkálatok sem folyhattak zökkenőmentesen. A lezúduló csapadék okozta kényelmetlenségek ugyanakkor ismét világosság tették mindannyiunk számára, hogy mekkora szükség van Erzsébetváros vízrendezési problémáinak orvoslására.

Tovább...

A kivitelező orvosolta a nem tervezett közműkiváltások okozta gondokat

2018. okt. 10.

Májusban is a folytatódtak Érd Erzsébetváros vízrendezésének kivitelezési munkái. A  vízelvezető árkokba beépítendő mederelemek folyamatosan érkeznek az építkezés helyszínére.

A korábban nem előírásszerűen megépített házi bekötések miatti előre nem tervezett kényszerű közműkiváltások egy kissé hátráltatták ugyan a kivitelezők munkáját, de sikerült e problémát is orvosolni. Volt olyan utca szakasz, ahol több mint húsz kiváltást kellett végrehajtani, természetesen az adott közműszolgáltató közreműködésével.

Tovább...

A tervezett ütemben halad a vízrendezés

2018. okt. 10.

Érd-Erzsébetváros vízrendezése április folyamán is a tervezett ütemezés figyelembe vételével, folyamatosan zajlott, jóllehet a kivitelezési munkákat némileg hátráltatta a csapadékos időjárás, a mederelem-szállításban felmerülő problémák, és az előre nem látható közműkiváltások okozta többletmunka.

Tovább...

Lakossági fórumot tartottak Érden

2018. okt. 10.

 

Két hónapja zajlanak Érd-Erzsébetváros (Rávna) területén a vízrendezési munkálatok. Az uniós támogatásból megvalósuló beruházásról lakossági fórumot tartottak Érden, ahol az önkormányzat vezetése és a beruházás kivitelezői válaszolak a kérdésekre.

Tovább...