Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

KORONAVÍRUS információk a veszélyhelyzetről

107/2020. (XI. 6.) számú polgármesteri határozat az érdi 11. számú vegyes fogorvosi alapellátási körzet helyettesítéssel történő ellátásáról

2020. nov. 12.

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat polgármestere

107/2020. (XI. 6.) számú

határozata

 

az érdi 11. számú vegyes fogorvosi alapellátási körzet helyettesítéssel történő ellátásáról

 

 

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) kormányrendeletre tekintettel az alábbi döntést hozom:

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata az érdi 11. számú háziorvosi körzet helyettesítését a Szép és Ép Fog Kft. (székhely: 2225 Üllő, Kossuth Lajos utca 22.; cégjegyzékszám: 13-09-150823; adószám: 23553255-1-13, képviseli: dr. Jenei András ügyvezető) útján látja el.

 

Felkérem a Szép és Ép Fog Kft. ügyvezetőjét – az egészségügyi alapellátás biztosítása és annak finanszírozása érdekében – a szükséges valamennyi jognyilatkozat és kötelezettségvállalás megtételére, ideértve a működést engedélyező, valamint a finanszírozást biztosító szervek kezdeményezésére történő szerződésmódosítást is.

 

 

Határidő:         azonnal

 

Felelős:            dr. Csőzik László polgármester

 

 

Érd, 2020. november 6.

 

 

 

 

 

dr. Csőzik László

polgármester

Tovább...

Ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban 2020. november 9-étől

2020. nov. 06.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország kormányának a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) számú és a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló többször módosított 431/2020. (IX. 18.) számú rendelete alapján Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

 

2020. november 9. napjától további intézkedésig az ügyfélfogadás SZÜNETEL!

 

Kérjük, hogy beadványaikat elsősorban írott formában, a Polgárok Háza előterében kihelyezett gyűjtőládában helyezhetik el, valamint elektronikus és postai úton juttathatják el a Polgármesteri Hivatalnak. Papír alapú nyomtatványokat a Polgárok Háza előterében biztosítunk ügyfeleink részére.

Az elektronikus beadványok benyújtásának módjáról az alábbi helyen olvashatnak részletesen: https://www.erd.hu/e-ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/tajekoztatas-a-beadvanyok-elektronikus-benyujtasarol

 

Ügyfeleink november 9-étől személyesen kizárólag a Humán Irodát és az Anyakönyvvezetőket kereshetik fel, kivételesen indokolt esetben, egyeztetett időpontban.

Kérjük ügyfeleinket, hogy személyes megjelenés előtt telefonon keresztül keressék meg az illetékes ügyintézőt, aki az üggyel kapcsolatban részletes felvilágosítást tud adni, és csak feltétlenül indokolt esetben hívja be az ügyfelet, időpontra.

Az anyakönyvvezetők a 23/522-303 telefonszámon érhetők el. A Humán Iroda telefonszámait itt találják: https://www.erd.hu/polgarmesteri-hivatal/szervezeti-egysegek/human-iroda

 

Az anyakönyvvezetők telefonos előjegyzés alapján saját irodájukban – Polgárok Háza földszint – fogadják az ügyfeleket. A Humán Iroda munkatársait pedig – szintén telefonos előjegyzés alapján – a Budai út 8. szám alatti irodahelyiségükben kereshetik fel.

 

A Polgármesteri Hivatal valamennyi szervezeti egysége az ismert telefonszámokon elérhető: https://www.erd.hu/polgarmesteri-hivatal/szervezeti-egysegek

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az előjegyzés alapján működő ügyfélfogadáson kizárólag a szájat és az orrot eltakaró eszköz, orvosi maszk viselése, 1,5 méter védőtávolság megtartása, valamint a bejáratoknál kihelyezett kézfertőtlenítő használata mellett vehetnek részt.

 

Figyelem! A maszkot az épületben való tartózkodásuk teljes időtartama alatt viselniük kell!

 

A portaszolgálat munkatársai a fentiekre figyelmeztetik a beérkező ügyfelet. Amennyiben a fenti kötelezettségeknek az ügyfélfelszólításrasem tesz eleget, a portaszolgálat munkatársa kikíséri az ügyfelet az épületből.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Tovább...

Gyermekorvosi tájékoztató szülők, gyermekes családok számára

2020. szept. 23.

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Szülői Fóruma anyagai alapján 

Az Országos Házi Gyermekorvosi Kollegiális Szakmai Vezetői Hálózat ajánlásával 

 

Koronavírus-fertőzés gyermekkorban 

Sokan érzik ma úgy, hogy felelőtlenség közösségbe engedni a gyereket, mások pedig épp ellenkezően,  hogy túl sok a korlátozó szabály az óvodákban, iskolákban, miközben koronavírussal fertőzött,  komolyan beteg gyermekről szinte alig hallunk. 

Azért van ez így, mert gyermekkorban a koronavírus-fertőzés ritkán okoz tünetet, sőt, lehet tünetmentesis a fertőzés. Súlyos gond viszont, hogy gyermekek ebben az esetben is tovább adhatják a vírust a  felnőtteknek, idős, vagy krónikus betegséggel élő nagyszüleiknek, tanáraiknak, óvónőiknek, akik  számára ez akár végzetes is lehet. Közös felelősségünk ezért, hogy a gyermekeinket még enyhe  tünetekkel se engedjük a közösségbe! 

A betegség tünetei gyermekeknél lényegében hasonlóak, mint felnőttkorban, de szerteágazóbbak és  jellegtelenebbek. Az orvosok számára kötelező járványügyi eljárásrend szerint koronavírus-fertőzésre  gyanúsnak kell tartanunk mindenkit - beleértve a gyermekeket is -, akinél az alábbi tüneteknek akár csak  egyike is fennáll: 

láz 

köhögés 

nehézlégzés 

szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya 

Ezek azonban gyermekeknél csak a bizonyított esetek felében jelentkeznek, az esetek kb. harmadában  hányinger, hányás, hasmenés, vagy csak kifejezett gyengeség, levertség, fejfájás, hidegrázás,  izomfájdalom a figyelmeztető tünet. 

A betegség teszt nélkül valójában megkülönböztethetetlen más, az őszi-téli náthás-hurutos időszakban  gyermekek között gyakori, banális vírusos betegségtől, egyszerű megfázástól, influenzától,  gyomorrontástól, és könnyen belátható, hogy így most szinte minden beteg gyermek COVID-19 gyanús  esetnek tekinthető. 

Tovább...

Június 2-ától újra személyes ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban

2020. máj. 30.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Polgármesteri Hivatalban június 2-ától – korlátozottan – ismét lehetséges a személyes ügyintézés, az alábbiak szerint:

 

A Polgárok Háza földszintjén lévő Ügyfélszolgálat a hét minden munkanapján munkaidőben – fogadja az ügyfeleket.

 

Az anyakönyvvezetők telefonos előjegyzés alapján saját irodájukban fogadják ügyfeleiket (Polgárok Háza, földszint 2.)

 

Ügyfélfogadási napokon (hétfőn 13.00 és 18.30, szerdán 8.00 és 16.30 között) a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodán (Városháza földszinten jobbra) kialakított ügyfélfogadó pultnál fogadják az ügyfeleket az iroda, valamint az Adócsoport munkatársai.

 

Humán Iroda munkatársai a Budai út 8. szám alatt, saját irodahelyiségeikben várják ügyfeleiket.

 

Június 2-ától természetesen valamennyi – korábban ismert – telefonszámunkon is elérhetők munkatársaink.

 

FONTOS! Ügyfeleink kizárólag szájat és orrot takaró védőfelszerelésben (orvosi maszk, kendő, sál stb.), valamint 1,5 méteres védőtávolság betartása mellett vehetnek részt az ügyfélfogadáson.

 

Köszönjük megértésüket! Vigyázzunk egymásra!

Tovább...

Tájékoztatás a városban működő óvodák újranyitásáról

2020. máj. 25.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy Érd Megyei Jogú Város Polgármestere a 47/2020. (V.22.) határozatával 

 

- az önkormányzat fenntartásában lévő valamennyi óvodában,

- a Pumukli Német Nemzetiségi óvodában, valamint

- a Beszélj Velem Alapítvány fenntartásában lévő KIPP-KOPP Óvodában

 

elrendelt rendkívüli szünetet feloldotta, és az intézmények megnyitását 2020. május 25. napjától elrendelte.

 

További tudnivalókért kérjük forduljanak az intézményekhez.

Tovább...

Tájékoztató a közművelődési, közgyűjteményi intézmények megnyitásáról

2020. máj. 25.

Érd Megyei Jogú Város Polgármestere a 48/2020. (V.25.) határozatával 2020. május 26-ával elrendelte a Szepes Gyula Művelődési Központ és tagintézményei, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár és fiókkönyvtárai, a Magyar Földrajzi Múzeum és az Érdi Városi Galéria megnyitását.

 

A működés során az intézményekben maradéktalanul be kell tartani a veszélyhelyzettel összefüggésben megalkotott kormányrendelet szerinti előírásokat. 

Tovább...

Tájékoztató az Érd Aréna és a Gárdonyi Tanuszoda részleges megnyitásáról

2020. máj. 25.

Érd Megyei Jogú Város Polgármestere a 47/2020. (V.22.) határozatával, a fokozatosság és a biztonságosság elvének szem előtt tartásával - az uszoda kivételével - 2020. május 25-étől engedélyezte az Érd Aréna megnyitását.

A polgármester a 46/2020. (V.22.) határozatával engedélyezte az Érd Aréna uszoda és a Gárdonyi Tanuszoda megnyitását kizárólag a jogszabály szerint igazoltnak minősülő versenyzők edzéseinek megtartása céljából.

A létesítmények használata során az Országos Sportegészségügyi Intézet által 2020. május 4. napján az élsport egészségügyi prevenciós lehetőségeiről a kijárási korlátozás enyhítése kapcsán címmel kibocsájtott állásfoglalásban, valamint a Nemzeti Sportközpontok Főigazgatósága 2020. május 19. napján kiadott ajánlásában foglaltakat maradéktalanul be kell tartani.

Tovább...

47/2020. (V.22.) polgármesteri határozat az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet feloldásáról

2020. máj. 25.

Érd Megyei Jogú Város polgármesterének

47/2020. (V.22.) számú

határozata 

 

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,  a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) számú kormányrendeletre tekintettel az alábbi döntést hozom:

 

- Az önkormányzat fenntartásában lévő valamennyi óvodában,

- a Pumukli Német Nemzetiségi óvodában, valamint

- a Beszélj Velem Alapítvány fenntartásában lévő KIPP-KOPP Óvodában

 

elrendelt rendkívüli szünetet feloldom, és az intézmények megnyitását 2020. május 25. napjától elrendelem. 

Ezzel egyidejűleg a 3/2020. (III. 15.) a 7/2020. (III.17.) a 8/2020. (III.18.) a 11/2020. (III.19.) valamint a 37/2020. (V.14) számú határozatomat visszavonom.

 

Elrendelem, illetve felkérem az érintett intézmények vezetőit, hogy a szükséges intézkedéseket és tájékoztatásokat tegyék meg.

 

 

Határidő:          2020. május 25.

 

Felelős:            - dr. Csőzik László polgármester

       - érintett intézmények vezetői 

 

Érd, 2020. május 22. 

                                                                                    

                                                                                               Dr. Csőzik László s.k.

                                                                                                  polgármester

Tovább...