Készült: Az Érd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. december 23-án megtartott közmeghallgatásáról.

 

Jelen vannak:            Balogh Csaba, Balogh Gusztáv, Majsai Ferenc, Sárközi Lajos

 

Balogh Csaba elnök: Mivel érdeklődő a közmeghallgatáson nem jelent meg összefoglalja a kisebbségi önkormányzat 2011. évben megvalósult elképzeléseit, programjait.

 

Az Érd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat az idei évben a közmeghallgatással együtt 9 alkalommal ülésezett.

Február 3-án egy két kiemelt és fontos témakört érintett az ülés napirendje a cigányság érdekében. Egyik ilyen volt amikor az ÁNTSZ és a város Szociális és Egészségügyi Bizottsága elnökének részvételével vizsgálták a cigány lakosság körében járvány esetén mi a kisebbségi önkormányzat szerepe. Ezt követően a rendőrkapitányság vezetője és a város Sport- Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke részvételével a kisebbségi önkormányzat bűnmegelőzésben betöltött szerepét.

Fontos célokat határoztak meg, de mivel nem tudtak külön támogatást megszerezni, így a roma fiatalokkal történő un. Roma Közösségi Ház sem tudott megvalósulni.

Pozitívumként értékelhető viszont, hogy május 21-i szemétgyűjtési akcióhoz kapcsolódva – főként – Ófalu területén végeztek jelentős munkát.

Az idei alkalommal először vett részt a kisebbségi önkormányzat a Szőlővirág Ünnepen, melyhez a többi kisebbség műsorral is hozzájárult.

Reméli, hogy a 2012. évben több hagyományőrző programot sikerül majd szervezniük, de ehhez képviselő-társainak segítő munkája is szükséges.

 

Az értékeléshez kérdés, hozzászólás, megjegyzés nem érkezett.