Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Beruházások, fejlesztések (pályázatok)

Az Érd, Riminyáki út – Gellért utca csomópontjának fejlesztése

2018. okt. 10.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 22-én pályázatot nyújtott be „Az Érd, Riminyáki út – Gellért utca csomópontjának fejlesztése” címmel VEKOP-5.3.3-17-2017-00006 kódszámmal a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” tárgyú pályázati kiírásra. A 2017. október 19-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. december 7-én került aláírásra. Megítélt támogatás: bruttó 267.369.214 Ft. A támogatás mértéke 100%.

A tervezési terület Érd központjának közelében található, a Riminyáki út (és északi folytatása, a Bajcsy-Zsilinszky út) ÉNy – DK irányban egy fontos közlekedési folyosót jelent az M7 autópálya, és a városközpont között, közösségi közlekedési útvonal, a Gellért utcával T-csomópontot alkot. A csomópont jelenleg jelzőlámpás forgalomirányítási rendszer nélkül üzemel.  A csomópont korszerűsítésére a Riminyáki úton jelen lévő nagy átmenő forgalom miatt van szükség. Mind a csomópont forgalomátbocsátási kapacitásának növelése, mind a közlekedésben résztvevők biztonságának fokozása a projekt megvalósításának célja. A Riminyáki út – Gellért utca kereszteződésében jelzőlámpával irányított forgalmi rendet kívánunk megvalósítani. A projekt során a Riminyáki úton sávbővítést hajtunk végre, ami az útpálya szélesítését vonja maga után. A beavatkozási területen belül megújul az útpálya, a meglévő gyalogos átkelőhelyek a csomópont irányába mozgatva áthelyezésre kerülnek, taktilis jelek kerülnek elhelyezésre, annak érdekében, hogy a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítése a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitását segítse. Az üzletek könnyebb megközelítése érdekében parkoló állásokat építünk. A gyalogos forgalom számára új járda szakaszok épülnek, a meglévő buszöblök nem kerülnek átépítésre, vonalvezetésükben, csak kisebb korrekciót hajtunk végre. A terület közvilágítással és csapadékvíz elvezetéssel rendelkezik. A közlekedésbiztonság biztosítása érdekében jelzőlámpás csomópont kiépítésére kerül sor, ezen kívül a gyalogosok igényeit figyelembe véve járda épül, a személygépkocsival közlekedők érdekében szilárd burkolattal felújított útszakasz, a tömegközlekedést használók érdekében pedig biztonságos buszmegálló létesül.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.


Tovább...

„Az Érd, Elöljáró-Velencei utak forgalomirányított csomópontjának fejlesztése”

2018. okt. 10.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 18-án pályázatot nyújtott be „Az Érd, Elöljáró-Velencei utak forgalomirányított csomópontjának fejlesztése” címmel VEKOP-5.3.3-17-2017-00002 kódszámmal a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” tárgyú pályázati kiírásra. A 2017. október 19-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. december 7-én került aláírásra. Megítélt támogatás: bruttó 168.398.415 Ft. A támogatás mértéke 100%.

A fejlesztés tárgya a Velencei út – Elöljáró utca keresztezésének fejlesztése, a forgalom gyorsabb és biztonságosabb lebonyolításának biztosításával. A járműosztályozós, jelzőlámpás kialakításon túl a buszöböl áthelyezése, gyalogátkelőhelyek kijelölése valamint zárt csapadékvíz-elvezető rendszer tervezésére került sor. A csomópont úthálózati szempontból háromágú. Az áthaladási elsőbbséggel rendelkező Velencei útba északi irányból merőlegesen csatlakozik az Elöljáró utca. Forgalomtechnikailag azonban a csomópontot négyágúként kell kezelni, mivel az Elöljáró utcával szemben nagy forgalmú telephely kapubejárója található, melyet be kell vonni a jelzőlámpás irányításba. A jelzőlámpás fogalomirányítás bevezetéséhez szükség van a csomópont geometriai módosítására. A burkolatszélesség a főirányban nem változik, a mellékirányban azonban az útburkolatot 6,ű m-re ki kell szélesíteni. A járhatóság biztosítása érdekében a szegélylekerekítések sugarát meg kell növelni. Az új forgalmi rendnek megfelelően a Velencei úton mindkét irányból egy egyenes-jobbra vegyes sávot és egy önálló balra kanyarodó sávot kell kijelölni a 10,00 m széles útburkolaton. A mellékirányokból a keresztmetszeti kötöttségek miatt kanyarodó sávok kialakítására nincs lehetőség. A közlekedésbiztonság biztosítása érdekében kerül jelzőlámpás csomópont kiépítésre, ezen kívül a gyalogosok igényeit figyelembe véve járda épül, a személygépkocsival közlekedők érdekében szilárd burkolattal felújított útszakasz, a tömegközlekedést használók érdekében pedig biztonságos autóbusz öböl létesül.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30.


Tovább...

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Érd Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre

2018. okt. 10.

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Érd Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre

KEHOP-3.2.1-15-2016-00008

Megítélt támogatás összege: 2 399 999 988 Ft.

További információ az alábbi linken: http://hulladekgazdalkodas.erd.hu

Tovább...