Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

- Az Érd, Elöljáró-Velencei utak forgalomirányított csomópontjának fejlesztése

AZ ÉRD, ELÖLJÁRÓ-VELENCEI UTAK FORGALOMIRÁNYÍTOTT CSOMÓPONTJÁNAK FEJLESZTÉSE

 

 Sajtóközlemény

Befejeződtek az Elöljáró utca - Velencei út csomópontjának kivitelezési munkái. A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 168 398 415 Ft-tal támogatja, ami az elszámolható költségek 100% -át jelenti.

 

Tovább...

„Az Érd, Elöljáró-Velencei utak forgalomirányított csomópontjának fejlesztése”

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 18-án pályázatot nyújtott be „Az Érd, Elöljáró-Velencei utak forgalomirányított csomópontjának fejlesztése” címmel VEKOP-5.3.3-17-2017-00002 kódszámmal a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” tárgyú pályázati kiírásra. A 2017. október 19-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. december 7-én került aláírásra. Megítélt támogatás: bruttó 168.398.415 Ft. A támogatás mértéke 100%.

A fejlesztés tárgya a Velencei út – Elöljáró utca keresztezésének fejlesztése, a forgalom gyorsabb és biztonságosabb lebonyolításának biztosításával. A járműosztályozós, jelzőlámpás kialakításon túl a buszöböl áthelyezése, gyalogátkelőhelyek kijelölése valamint zárt csapadékvíz-elvezető rendszer tervezésére került sor. A csomópont úthálózati szempontból háromágú. Az áthaladási elsőbbséggel rendelkező Velencei útba északi irányból merőlegesen csatlakozik az Elöljáró utca. Forgalomtechnikailag azonban a csomópontot négyágúként kell kezelni, mivel az Elöljáró utcával szemben nagy forgalmú telephely kapubejárója található, melyet be kell vonni a jelzőlámpás irányításba. A jelzőlámpás fogalomirányítás bevezetéséhez szükség van a csomópont geometriai módosítására. A burkolatszélesség a főirányban nem változik, a mellékirányban azonban az útburkolatot 6,ű m-re ki kell szélesíteni. A járhatóság biztosítása érdekében a szegélylekerekítések sugarát meg kell növelni. Az új forgalmi rendnek megfelelően a Velencei úton mindkét irányból egy egyenes-jobbra vegyes sávot és egy önálló balra kanyarodó sávot kell kijelölni a 10,00 m széles útburkolaton. A mellékirányokból a keresztmetszeti kötöttségek miatt kanyarodó sávok kialakítására nincs lehetőség. A közlekedésbiztonság biztosítása érdekében kerül jelzőlámpás csomópont kiépítésre, ezen kívül a gyalogosok igényeit figyelembe véve járda épül, a személygépkocsival közlekedők érdekében szilárd burkolattal felújított útszakasz, a tömegközlekedést használók érdekében pedig biztonságos autóbusz öböl létesül.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30.


Tovább...