Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016. június 21-én a „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című KEHOP-5.2.9 kódszámú felhívásra, „Az Érdi Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvoda, továbbá az Érdi Kincses Óvoda és az Apró Falva Bölcsőde épületegyüttesének energetikai felújítása” címmel, KEHOP-5.2.9-16-2016-00043 kódszámon. A 2017. február 21-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. március 09-én került aláírásra. Megítélt támogatás: 249.846.062,- Ft. A támogatás mértéke 100 %.

 

A projekt átfogó célja energiahatékonysági fejlesztés megvalósítása, valamint az épületek energiahatékonyságának javítása.  Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata olyan projektet valósít meg, amely a fosszilis energiahordozó-megtakarítás következtében csökkenti hazánk üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az Érdi Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvoda és az Érdi Kincses Óvoda - Apró Falva Bölcsőde épületegyüttese műszaki, hőtechnikai állapota elavult, ennek következtében jelentős megtakarítási lehetőség van az épületek energiafelhasználásának csökkentésében a beruházás megvalósulását követően.

A pályázat által támogatott tevékenység: az épületek hőtechnikai adottságainak javítása a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 5. sz. mellékletének 1. táblázatában felsorolt épülethatároló szerkezetek fejlesztésével, azaz lapostető szigetelés, nyílászáró csere, homlokzati és lábazati szigetelések megvalósításával. A projekt végrehajtásával teljesen új külső arculatot és egy energetikailag hosszútávon fenntartható épületet kap mind a két intézmény.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.09.30.