Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016. június 29-én „Az Érdi Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde épületegyüttesének felújítása” címmel, VEKOP-6.1.1-15-RD2-2016-00002 kódszámmal a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése”című felhívásra. A 2017. május 15-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. június 13-án került aláírásra. Megítélt támogatás: 85 647 686 Ft. A támogatás mértéke 100%.

 

A projekt átfogó célja a régión belüli társadalmi kohézió, a korszerű neveléshez való hozzáférés feltételrendszerének megteremtése, mely hozzájárul a régió hosszú távú versenyképességéhez, valamint a nők arányának növeléséhez a foglalkoztatásban.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata az Érdi Kincses Óvoda 4 db, valamint az Apró Falva Bölcsőde 6 db csoportszobájának belső felújítását tervezi. A projekt keretén belül a felújított épület akadálymentes megközelítése és az épületben való akadálymentes közlekedés biztosításra kerül. A csoportszobákban a padlóburkolat, a lámpatestek és a kapcsolóig tartó vezetékek cseréjére, a belső ajtók – beleértve egyes csoportszobák egybenyitását biztosító harmonika ajtók –, továbbá a beépített szekrények cseréjére, és a radiátorok eltakarására szolgáló paravánfalak színvonalasabb megoldására is sor kerül. Felújításra kerülnek a vizesblokkok is, valamint az intézmény csoportszobáinak teljes körű tisztasági festése és a repedések megszüntetése.

 

 

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.31.