Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Vállalkozói park és Tudásközpont kialakítása kezdődik Érden

Vállalkozói park és Tudásközpont kialakítása kezdődik Érden
PM_VALLPARK_2017
A pályázati felhívást a Pénzügyminisztérium „Önkormányzati tulajdonú vállalkozói parkok kialakítása és fejlesztése Pest megye területén” című, PM_VALLPARK_2017 sz. pályázati felhívása keretében 2017 ben írta ki, amellyel az önkormányzat gazdaságfejlesztési törekvéseit segíti.
A 250 millió Ft vissza nem térítendő pénzügyminisztériumi támogatáshoz az Önkormányzat 27 millió Ft önrészt tett. A pályázati pénzből az Önkormányzat olyan üzleti és innovációs szolgáltatásokat biztosít a vállalkozásoknak, amelyeket önmaguktól nem finanszíroztak volna meg.
A megvalósítás helyszíne Érd külterülete, amely a 7 es út mellett, Tárnok és Százhalombatta között található. A vállalkozói park a 7 es számú főútról könnyen megközelíthető, továbbá az M6 os autópálya és a 40 es vasút közelsége szintén kedvező.
A fejlesztéssel érintett terület nagysága 5.788 ha.
A tervek szerint megvalósul a vállalkozói park alapinfrastruktúrájának kiépítése: áramszolgáltatás biztosítása, elektromos kábel fektetése, gáz, víz és csatornahálózat kiépítése, közlekedőfelület kialakítása a telekhatáron belül és kívül, valamint a vállalkozói park megközelítését lehetővé tevő, a településhálózathoz csatlakozó közmű alapinfrastruktúra kiépítése, közvilágítás.
Ezzel párhuzamosan a Pest megyei Önkormányzat és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumának beruházásaként egy Precíziós Diagnosztikai Innovációs Központ épül 1. 066 ha területen, amelyeknek kialakítása, fejlesztése illeszkedik a Vállalkozói Park tevékenységéhez.
A projekt fő szakmai felelőse és a terület későbbi üzemeltetője az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft..
A támogatott tevékenység 2019. március 1-től 2020. március 1-ig tart.
A fejlesztés eredményeként javul a betelepülő vállalkozások versenyképessége, a vállalkozások telephely feltételeinek javulásával összefüggésben. Segítségével az induló vállalkozások ösztönzése is megvalósulhat, mert ez a környezet komplex infrastruktúrájával, szolgáltatásaival elősegíti az üzleti tevékenység elkezdését. A vállalkozói park ugyanakkor egy olyan központ lenne, amelyben az innováció és a vállalkozási szellem egyszerre van jelen, amely a vállalkozások számára a fejlődés különböző fázisaiban fejlődési, tesztelési, vagy piacra lépési lehetőséget ad. A vállalkozásoknak magas színvonalú szolgáltatásokat, korszerű üzleti infrastruktúrát nyújt, növelve ezzel versenyképességüket, így Érden - nem csak a lakosság száma, - de a gazdaság is robbanásszerűen fejlődhet.
További információ kérhető: Horváth Andrea Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda
A Pénzügyminisztérium által kiírt, „Önkormányzati tulajdonú vállalkozói parkok kialakítása és fejlesztése Pest megye területén” pályázaton Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 250 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014 2030, és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014 2020 megvalósításának keretén belül valósul meg, 2020 tavaszán.