Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Felhívások, tájékoztatók

NAV - Tájékoztató az Ügyfélportálról

ÜPO: ügyintézés a NAV új online felületén

 

Az év elején megújult NAV-portálon már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új ügyintéző felülete, az Ügyfélportál (ÜPO), amely fokozatosan leváltja az eBEV-et. A két felület kezdetben párhuzamosan működik, biztosítva a felhasználók kényelmes és biztonságos átállását.

Az ÜPO a Windows, Android, iOS operációs rendszerekből, valamint az Edge, Firefox, Opera, Chrome és Safari böngészőkkel is működik, mobileszközökre is optimalizált, akadálymentes és teljes tartalma elérhető angol nyelven is. Az ügyintéző felület ügyfélkapus azonosítással használható, az oldal testre szabható, vagyis egyéni igény szerint beállítható, hogy a kezdőképernyőn milyen adatok, csempék jelenjenek meg.

A belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét. Ha például valakinek túlfizetése van, egyetlen kattintással átnavigálhat az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásba (ONYA), ahol az átvezetést vagy kiutalást kérheti. Ha pedig tartozása van, a felület az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerbe (EFER) irányítja, ahol internetes, bankkártyás vagy éppen házibankos átutalással rendezheti adóját.

Tovább...

Felhívás- városi díjak

F E L H Í V Á S

Tovább...

Lakossági Tájékoztató - Érd MJV Polgármesteri Hivatala zárva tartásáról

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Érd MJV Polgármesteri Hivatala 2022. június 30. (csütörtök) és 2022. július 01. (péntek) napokon a köztisztviselők napja miatt zárva lesz.

 

Megértésüket köszönjük!

Tovább...

Lakossági Tájékoztató - III. fokú hőségriasztásról

Tájékoztatjuk, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

További információ az alábbi honlapon található:
https://pest.katasztrofavedelem.hu/32884/hirek/265943/hetfotol-csutortok-ejfelig-harmadfoku-hosegriasztas 

 

Hasznos tanácsok a kánikula idejére a hőguta megelőzése és kezelése érdekében

Az utóbbi években sokkal többször figyelhető meg rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás hazánkban már májustól. Néhány jó tanács a meleg okozta panaszok megelőzésére, illetve a hőhullám okozta kellemetlenségek idejére!

Tovább...

Lakossági tájékoztató - Parlagfű elleni védekezésről

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése kimondja: „A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.".

Tovább...

NAV - Tájékoztató

Csaknem 426 ezren kapnak értesítést a NAV-tól

 

Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 426 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, illetve igényelhet-e vissza.

Tovább...

Értesítő földi szúnyoggyérítésről 2022. június 1.

Tisztelt Lakosság!

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy:

földi kémiai védekezés  2022. június 01-én (szerda) a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2022. június 02-03.

Tovább...