Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Felhívások, tájékoztatók

Lakossági Tájékoztató - III. fokú hőségriasztásról

Tájékoztatjuk, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

További információ az alábbi honlapon található:
https://pest.katasztrofavedelem.hu/32884/hirek/265943/hetfotol-csutortok-ejfelig-harmadfoku-hosegriasztas 

 

Hasznos tanácsok a kánikula idejére a hőguta megelőzése és kezelése érdekében

Az utóbbi években sokkal többször figyelhető meg rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás hazánkban már májustól. Néhány jó tanács a meleg okozta panaszok megelőzésére, illetve a hőhullám okozta kellemetlenségek idejére!

Tovább...

Lakossági tájékoztató - Parlagfű elleni védekezésről

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése kimondja: „A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.".

Tovább...

NAV - Tájékoztató

Csaknem 426 ezren kapnak értesítést a NAV-tól

 

Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 426 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, illetve igényelhet-e vissza.

Tovább...

Értesítő földi szúnyoggyérítésről 2022. június 1.

Tisztelt Lakosság!

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy:

földi kémiai védekezés  2022. június 01-én (szerda) a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2022. június 02-03.

Tovább...

Értesítő - 20 kv-os elektromos hálózat gallyazásáról

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ELMŰ megbízásából gallyazni fogunk Érd területén a DIÓS-Bartók és a DIÓS-Duna 20 kV-os elektromos hálózatok nyomvonalán, az érintett utcák a csatolt térképen megtekinthetők (sárga színű Bartók feliratú és narancssárga színű Duna feliratú vonal). A munkálatokat jövő héten kezdjük (22. hét, május 30. ).

A keletkezett hulladékot egy héten belül elszállítjuk, várhatóan a június 6.ai, 23. héten.

Ezúton kérem tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét.

Tovább...

Tájékoztató - Közterületi palántafák permetezése

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a közterületi platánfák permetezését 2022.05.25 - 05.31. között végezik, de az időjárási viszonyok miatt a munkavégzés elhúzódhat.

 

Érdi Közterület -Fenntartó Intézmény 

Tovább...

Kérdőív - Pest Megyei Kormányhivatal - a lakosság környezeti levegő minőségére hatással lévő jellemzők, szokások

Tisztelt Érdi lakosok!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal  kérésére közzé tesszük a lakosság környezeti levegő minőségére hatással lévő jellemzőinek, szokásainak megismerésére céljából készített kérdőívet.

A kérdőív kitőltésére 2022. május 31. napjáig lesz lehetőség. 

 

Lakossági kérdőív elérhetőségei:

Lakossági kérdőív 2022 (office.com)

vagy

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jOv7ZTsve0WM5FeU6z78TNkX0_kzlr1Br2RYeXrlb2NURE9GNUpaNjRONElDMzFSS00wUkJTNU81Qy4u

Tovább...