Érd MJV önkormányzata csatlakozott ahhoz a programhoz, amelynek keretében az itt élőket ingyenesen energiatakarékos, modern LED-égőkhöz juttatjuk. Ez érdemi segítség lehet a rezsiárak drasztikus emelkedése, az energiaválság és a központi megszorítások idején.

A LED-égők komoly spórolási lehetőséget biztosítanak: ha 5 darab 100W-os „hagyományos” izzót ugyanekkora megvilágítást biztosító – 12W – új égőre cserélnek, napi 4 óra használat mellett évente akár 17 600 forintot takaríthatnak meg, ami komoly előrelépés a mai energiaárak fényében. A programban minden érdi lakcímkártyával rendelkező polgár részt vehet: családonként, háztartásonként azon személyek jelentkezhetnek, akik szerződésben állnak az áramszolgáltatóval.   

A jelentkezés 2022. október 15. és november 30. között lehetséges a ledcsere.erd.hu oldalon keresztül. A regisztrációs folyamat végén meg kell jelölni az átvevőhelyet: az egyik a városközpontban lesz majd, a Polgármesteri Hivatal, Budai út 8. szám alatt; a másik Parkvárosban, a Parkvárosi Közösségi Házban, a Gépész utca 14. szám alatt.

A regisztráció során a partnerünk, a LED-égőket biztosító CYEB Kft. a következő adatokat és dokumentumokat kéri:

  • személyi igazolvány és lakcímkártya mindkét oldalának fotóját/szkenelt másolatát a jogosultság megállapítása miatt;
  • legutóbbi villanyszámlát PDF dokumentumban, ha ilyennel nem rendelkeznek, akkor a villanyszámla első négy oldalát másolják be;
  • adják meg a ház/lakás helyiségeiben található izzók számát, foglalat típusát és fogyasztását. A számla és ezen adatok alapján számolja ki a rendszer, hány égőre jogosultak.

Mivel a netes regisztráció nem kerülhető meg, gondoltunk azokra is, akiknek valamilyen oknál fogva nehézséget okoz a regisztrációs felület kezelése, a kért dokumentumok feltöltése, vagy egyáltalán nincs internetes elérésük. Őket a regisztrációs időszak végéig heti két nap fogadjuk a Városházán és segítünk nekik kitölteni a jelentkezési oldalt. A Polgármesteri Hivatal munkatársai a Budai út 8. szám alatt hétfőn 13.00 – 17.30 óra között, szerdán 8.00 – 12.00 óra, illetve 13.00 – 16.30 óra között mindenkit szívesen fogadnak, akinek van működő e-mailcíme, mert e nélkül nem lehetséges a regisztráció. Az utolsó ügyfélfogadást pedig LED-ügyben 2022. november 30-án, szerdán tartjuk.

Ügyfélfogadás

délelőtt 

délután 

hétfő

--------

13.00 – 17.30

szerda

8.00 – 12.00

13.00 – 16.30

A LED-ek osztásának pontos időpontjáról a regisztráció lezárását követően, 2022. november 30-a után tájékoztatjuk az érdieket. Lényeges, hogy klasszikus körtéket nem is kell majd leadni nekünk, elég valamelyik hivatalos gyűjtőhelyre (pl. barkácsáruház) elvinni.