Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Települési Értéktár

HOGYAN LEHET VALAMI HUNGARIKUM?

A hungarikummá nyilvánítás alulról építkező, többlépcsős folyamat, melyet bárki kezdeményezhet a megfelelő formanyomtatvány benyújtásával.

http://www.hungarikum.hu/hu/content/hogyan-lehet-valami-hungarikum

 

 

 

Tovább...

SZAKTERÜLETENKÉNTI KATEGÓRIÁK

SZAKTERÜLETENKÉNTI KATEGÓRIÁK

Tovább...

Tájékoztató

Tájékoztató

Tovább...

Felhívás

 

Tisztelt Érdeklődők!

 

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a 128/2013. (V.30.) határozatával döntött a Települési Értéktár létrehozásáról, és megalakította az Érdi Települési Értéktár Bizottságot. A döntést a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény, valamint annak végrehajtási rendelete, a magyar nemzeti értékek és hungarikumok értéktárba való felvételéről és az értéktár bizottságok munkájának szabályozásárólszóló 324/2020. (VII.01.) Korm. rendelet alapozta meg. Az Érdi Települési Értéktár Bizottság a 2013. november 1-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat alapján folytatja tevékenységét.

Az Érdi Települési Értéktár a városunk területén fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény, mely még korántsem teljes, ezért felkérem a Tisztelt Lakosságot, hogy közösen gyarapítsuk azt a településünket képviselő tartalommal.

A Bizottság és a város számára egyaránt fontos és igen nagy jelentőséggel bír az, hogy a város lakóinak lehetőséget nyújtson abban, hogy a kérdést a saját szemszögükből vizsgálva, és javaslataikat elénk terjesztve a segítségünkre lehessenek egy különleges, valóban városunkra jellemző színes, sokrétű értéktár létrehozásában. Minden ötletet, véleményt, elképzelést örömmel várunk, és köszönettel fogadjuk együttműködési szándékukat, amelyet a csatolt tájékoztató a települési értéktárrólban megfogalmazott szempontok figyelembevételével kérünk megtenni.

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy az értékkutató munka céljából 2013. júniusban civil szerveződésként megalakult az Érdi Hungarikum Klub is, mely a gyűjtőmunkával segíti az Értéktár Bizottság tevékenységét. A Klub havi rendszerességgel tartott alkalmaira vár minden, a településünk értékei iránt elkötelezett, és azokért tenni akaró érdeklődőt ( http://erdikum.erdcenter.hu erdikum@t-online.hu, tel: 06-30-421-2635)

A csatolt tájékoztató a települési értéktárrólban információt adunk arról, hogy milyen eljárás alapján kerülhet be egy nemzeti érték a települési értéktárba.

 

Segítő közreműködésüket megköszönve, tisztelettel:

Hudák Mihály

Települési Értéktár Bizottság Elnöke

 

 

Tovább...