Érd Megyei Jogú Város

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

TELEFONKÖZPONT: (23) 522-300

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: (23) 522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Felhívások, tájékoztatók

Lakossági tájékoztató - A fűtési szezonnal kapcsolatos feladatok

2020. okt. 27.

A fűtési szezonnal kapcsolatos feladatok

Tovább...

Tájékoztató az őszi szünidei gyermekétkeztetésről

2020. okt. 20.

 

Tájékoztatás az őszi szünidei gyermekétkeztetésről

 

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetést,- a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a  alapján -, a szülő, törvényesképviselő kérelmére a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott évközi szünet munkanapjain biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

 

Az őszi szünet időtartama alatt

 október 26-30.

11.30 – 12.30 óra között

biztosított a szünidei gyermekétkeztetés azon gyermekek számára, akiknek szülei igényelték a déli meleg étkezést.

 

Tovább...

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjének átmeneti szabályairól

2020. okt. 12.

Magyarország kormányának a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) számú rendelete alapján – figyelemmel a SARS-CoV-2 koronavírus járvány ismételten intenzívebb terjedésére – Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az ügyfélfogadás az alábbiak szerint, korlátozottan kerül megtartásra

 

  • Az ügyfelek a beadványaikat elsősorban írott formában, a portaszolgálatokon kihelyezett gyűjtőlábában helyezhetik el, valamint elektronikus és postai úton juttathatják el a Polgármesteri Hivatalnak. 

 

  • Az ügyfelek a Polgármesteri Hivatalt személyesen csak kivételesen indokolt esetben kereshetik fel. A személyes megjelenés előtt az ügyfélnek telefonon keresztül kell megkeresnie az ügyintézőt, aki az ügyével kapcsolatban részletes tájékoztatást ad, és feltétlenül indokolt esetben időpontra hívja be az ügyfelet. 

 

  • Az Adócsoport, az Általános Igazgatási csoport, a Hatósági Csoport, a Városrendészeti csoport, a Végrehajtási Csoport, és a Főépítészi Csoport munkatársai az előre egyeztetett időpontban a Polgárok Házában működő ügyfélszolgálaton fogadják az ügyfelet.

 

  • A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda munkatársai az irodában kialakított ügyfélfogadó pultnál fogadják az ügyfeleket.

 

  • Az anyakönyvvezetők telefonos előjegyzés alapján továbbra is a saját irodájukban fogadják az ügyfeleket. 

 

  • A Humán Iroda munkatársai ügyfélfogadási időben a Budai út 8. szám alatti irodahelyiségükben fogadják személyesen az ügyfeleket. 

 

  • A Polgárok Házában működő Ügyfélszolgálaton a hét minden munkanapján továbbra is lehetőség van a személyes ügyintézésre.

 

Az ügyfelek a korlátozott ügyfélfogadáson kizárólag a szájat és az orrot eltakaró eszköz, orvosi maszk viselése, 1,5 méter védőtávolság megtartása, valamint a bejáratoknál kihelyezett kézfertőtlenítő használata mellett vehetnek részt. Az ügyfeleknek a maszkot az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt viselniük kell. Erre a portaszolgálat munkatársai figyelmeztethetik a Hivatalba belépő ügyfelet. Amennyiben a fenti kötelezettségeknek az ügyfél felszólításra sem tesz eleget, a portaszolgálat munkatársa kikíséri az ügyfelet az épületből

 

Köszönjük megértésüket!

 

 

Tovább...

ÉRDI ÉPÍTÉSZETI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT 2020.

2020. szept. 30.

ÉRDI ÉPÍTÉSZETI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT 2020.

Tovább...

Folytatódik az agrárcenzus - november 22-ig összeírók keresik fel a gazdákat

2020. szept. 28.

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Tovább...

Földi kémiai és földi biológiai szúnyoggyérítés - augusztus 17. és augusztus 19.

2020. aug. 14.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából földi kémiai és földi biológiai szúnyoggyérítésre (imágóirtás) kerül sor Érden, a meteorológiai körülmények függvényében a napnyugta utáni órákban.

 

Munkavégzés időpontja: Földi biológia 2020.08.17. (hétfő) Földi kémiai 2020.08.19. (szerda).

 

A szúnyoggyérítést a Rovért Kft végzi. 

A felhasznált irtószer: Vectobac 12 AS Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

 

Az érintett területek: Duna ártér és Sulák patak Ófalu szakaszán 100 ha területen földi biológiai,

Ófaluban valamint Érdligeten 650 ha területen földi kémiai gyérítés kerül elvégzésre.

 

 

Tovább...

Virágzó érdi porta pályázat nyertesei

2020. júl. 31.

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Fenntarthatósági Bizottsága – a „Virágzó érdi porta” elismerő cím alapításáról és adományozásáról szóló 11/2020. (V. 22.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva – 2020. évben

Tovább...

Tájékoztatás rágcsálóirtásról

2020. jún. 29.

Tisztelt Lakosság!

 

Az enyhülő időjárás kedvez a rágcsálók (patkány, házi egér) szaporodásához. Mindkét rágcsáló szorosan kötődik az emberi civilizációhoz, élőhelyük a lakókörnyezetben van. Betegségeket terjesztenek, valamint jelentős gazdasági károkat okozhatnak. Leginkább érintett területek a gondozatlan, szemetes udvarok, valamint a mezőgazdasági termények tárolására szolgáló épületek. Ott, ahol állattartás folyik és termény, állateledel van az udvaron, melléképületekben, szinte biztos, hogy megjelennek az egerek és a patkányok. A magántelkeken és közterületen való előfordulásuk szorosan összefügg. A rágcsálóirtást, mint tevékenységet jogszabály írja elő. Sajnos e kártevők teljes kiirtása szinte lehetetlen, de mindent meg kell tenni azért, hogy számuk csökkenjen, életterük visszaszoruljon.

 

A települési környezet, továbbá az ingatlantulajdon tisztán tartása, az ingatlanon lévő rágcsálók irtása – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény / továbbiakban Eütv. / 73.§ (1) bekezdése alapján – az ingatlan tulajdonosának a feladata. Közterületen (pl. utcákon, tereken) az önkormányzat gondoskodik a rágcsálómentesítésről.

2020. évben Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a rágcsáló-gyérítést a hatályos jogszabályoknak megfelelően végzi.

 

A fentiek figyelembevételével tehát a magánterületeken a patkányirtás a tulajdonos kötelessége!

 

A város szerződött partnere tehát kérésre egyedi kedvezményes áron professzionális szerekkel elvégzi az irtást. Érdeklődni a varosuzemeltetes@erd.hu email címen lehet.

 

Aki mégis saját maga akarja elvégezni a védekezést, ahhoz a mezőgazdasági boltokban szerezhető be a lakosság által használható irtószer. A csalétket folyamatosan ellenőrizni és pótolni kell. Ezek hatóanyag tartalma csökkentett!

Vigyázni kell arra, hogy a csalétek kihelyezés úgy történjen, hogy ahhoz más állat, esetleg gyermek ne férhessen hozzá! A csalétket folyamatosan ellenőrizni és pótolni kell.

A jogszabály be nem tartása - védekezés/irtás elmulasztása - esetén az illetékes járási kormányhivatal kötelezheti a tulajdonost a megfelelő rágcsálóirtás elvégzésére.

 

Kérünk ezért minden ingatlantulajdonost, hogy a rágcsálók elszaporodásának megelőzése érdekében szüntessék meg azokat a helyeket, melyek fészkelő helyként szolgálhatnak számukra. Csak így, lakossági összefogással tudunk hatékony eredményt elérni!

 

Lakossági bejelentéseket közterületi irtással kapcsolatosan a ragcsalo@erd.hu email címen tehetik meg.

 

A rágcsálók elszaporodásának megakadályozásában bízunk a lakosság együttműködésében is. 

 

Tovább...