Érd Megyei Jogú Város

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Keresés az oldalon

Felhívások, tájékoztatók

FIGYELEMFELHÍVÁS - Gazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaságok és vállalkozások részére

2021. júl. 23.

 

FIGYELEMFELHÍVÁS GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ELLENI CSALÁSRA

 

Tájékoztatom, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: Pest MRFK) illetékességi területén gazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaságok és vállalkozások sérelmére, az utóbbi időben, újfajta, E-mail levelező rendszer használatával megvalósuló csalásokat követtek el ismeretlen tettesek.

 

 

 

Tovább...

ÉRTESÍTÉS szúnyoggyérítésről - Érd

2021. júl. 21.

Tisztelt Lakosság!

 

Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy földi kémiai védekezés 2021. július 28-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

Tartaléknapok: 2021. július 29-30.

 

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

Tovább...

TÁJÉKOZTATÓ - a Város patkányfertőzöttségének felmérése

2021. júl. 20.

Tisztelt Lakosság!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Érd város közigazgatási területén, a közterületek és csatornahálózat vonatkozásában az elkövetlező hetekben (2021.07.26-2021.08.15) a Város patkányfertőzöttségét felmérése történik.

Ennek céljából zárt szerelvényekben (etetőládákban) irtószert nem tartalmazó, úgynevezett monitor kockák kerülnek kihelyezésre.

Figyelem!  A kihelyezett etetőládák  egészségre veszélyes anyagot nem tartalmaznak, sorszámmal ellátottak és elhelyezésük dokumentált!

Kérjük Önöket, hogy a kihelyezett etetőládák épségére fokozottan ügyeljenek, azokat a monitoring pontról elmozdítani TILOS!"

 

A felmérés befejezése után a kiértékelést követően történik egy másik kivitelező által végzett célzott vegyszeres kezelés.

Tevékenységünk lényege, hogy megelőzzük a környezetet felesleges vegyszerterhelését.

 

Köszönjük munkavégzésünket segítő támogatásukat.

BIO-KALIBRA Bt. Munkatársai

Tovább...

TÁJÉKOZTATÓ parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

2021. júl. 13.

Tájékoztató

 parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

 

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki. 

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése kimondja: „A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”.  

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdés d) pontja szerint: „A földhasználó és a termelő köteles védekezni, különösen parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) ellen.” 

Fontos tudni, hogy a hatósági intézkedéshez (közérdekű védekezés végrehajtása, bírság kiszabása) nem szükséges a sérelem – egészségkárosodás – bekövetkezése, e körben elégséges a védekezési kötelezettség elmulasztásának megállapítása.

Amennyiben a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének a földhasználó nem tesz eleget, vagyis az ingatlan legalább virágbimbós fenológiai állapotú parlagfűvel fertőzött, akkor közérdekű védekezést kell elrendelni.

Tovább...

Országos Tűzgyújtási Tilalom 2021. június 24-től

2021. júl. 06.

PEST MEGYEI

KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

ÉRD KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG

Országos Tűzgyújtási Tilalom 2021. június 24-től

 

A csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avar rétegét és jelentősen nőtt a koronatüzek kialakulásának kockázata is, országszerte fokozott tűzveszély alakult ki az erdőkben. A mai naptól életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább...

Szén-monoxid tájékoztató 2021

2021. júl. 06.

PEST MEGYEI

KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

ÉRD KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG

 

Tájékoztatás

A szénmonoxid (co) éghető anyagok (pl. Fa, gáz, stb.) Tökéletlen égése során keletkezhet. Színtelen, szagtalan, mérgező, belégzése során a belélegzett mennyiségtől függően különböző tünetek jelentkezhetnek: enyhe fejfájás, émelygés, hányinger; lüktető fejfájás, álmosság, elmezavar, erős szívverés; eszméletvesztés, görcs, légszomj, halál.

Ha a tüzelő-fűtőberendezésünk a helyiségből nem jut levegőhöz és az ablak sincs nyitva, ill. Nincs rajta szellőző nyílás, akkor a kémény lesz a légutánpótlás egyetlen forrása és az égéstermék a lakásba visszaáramlik.  Így rendszeresen szellőztetni kell a lakást, illetve szellőztetőnyílásokat kell kiépíteni szükség esetén, az oxigén beáramlás biztosításra!

Amennyiben a lakásban átalakítás történt (homlokzati szigetelés, légtércsökkentéssel járó helyiség leválasztás, nyílászáró csere, elszívó berendezés üzembe helyezése) szakemberrel vizsgáltassuk meg a biztonságos szintű légcsere meglétét.

A szénmonoxid érzékelő elhelyezésének nagy jelentősége van. Az érzékelőt a padlótól, ajtótól, ablaktól, co forrástól legalább 1,5 méterre kell szerelni.

Összefoglalva, az élet és vagyonbiztonságunk megőrzésének érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket!

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság legfontosabb tennivalója, hogy tegye lehetővé az ingatlanba való bejutást, a kémény ellenőrzését a kéményseprők számára.

Tovább...

Értesítő földi szúnyoggyérítésről - 2021. július 07.

2021. júl. 05.

Tisztelt Lakosság!

 

Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai védekezés 2021. július 07-én (szerdán) a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

Tovább...

TÁJÉKOZTATÓ - Érd és Térsége Vízközmű Kft.

2021. jún. 30.

Tisztelt Felhasználók!

 

A pandémiás időkben felértékelődtek a közvetlen kontaktus nélküli számlázási és fizetési megoldások. Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. örömmel tájékoztatja Önöket,  hogy 2021 áprilisában társaságunk elindította a  PDF számla szolgáltatást. Ennek lényege, hogy a Önnek lehetősége van a vízdíj számláját közvetlenül az Érd és Térsége Víziközmű Kft-től e-mailben kézhez kapni, és ehhez nem szükséges a Díjnet Zrt. által működtetett rendszerhez történő csatlakozás, újabb felhasználónév/jelszó páros megjegyzése.

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a PDF számla nem minősül hiteles elektronikus számlának, hanem papír alapú számlának minősül.

Az így kézhez kapott PDF számlát elmentve/kinyomtatva, a hagyományos postai csekk kivételével bármely fizetési móddal kiegyenlítheti.

Az igényléshez szükséges nyomtatványt https://www.erdivizmuvek.hu/ugyfelszolgalat/letoltheto_dokumentumok/  oldalról letöltheti.

Kérjük az igénylőlapot alapos áttanulmányozás után kizárólag elektronikus úton juttassa el Társaságunkhoz (ugyfelszolgalat@erdivizmuvek.hu).

Hamarosan lehetőség lesz az ÉTV elektronikus ügyfélszolgálati felületén történő igénylésre is.

(A 2013. óta elérhető Díjnet e-számla szolgáltatás  természetesen továbbra is változatlanul igénybe vehető.)

 

Üdvözlettel:

Érd és Térsége Víziközmű Kft. Ügyfélszolgálata

Tovább...