Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2030 Érd, Alsó utca 1.

Levélcím: 2031 Érd, Pf.: 31.

E-mail: onkormanyzat@erd.hu

Telefonközpont: 06-23-522-300

Ügyfélszolgálat: 06-23-522-301

Hivatali Kapu: ERDPH

KRID szám: 707189964

Felhívások, tájékoztatók

Tájékoztatás a nyári szünidei gyermekétkeztetésről

Tájékoztatás a nyári szünidei gyermekétkeztetésről

 

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetést,- a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a  alapján -, a szülő, törvényes képviselő kérelmére a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott évközi szünet munkanapjain biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, továbbá a menedékes, a menedékesként elismerését kérő vagy az Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkező és 2022. február 24-én vagy azt követően Ukrajnából érkező magyar állampolgár gyermek, tanuló részére.

 

A nyári szünet időtartama alatt

 

  1. június 16-tól augusztus 31-ig

11.00 – 12.00 óra között

biztosított a szünidei gyermekétkeztetés azon gyermekek számára, akiknek szülei igényelték a déli meleg étkezést.

 

Tovább...

Házhoz megyünk! Biztonságban magyarországon!

„ Házhoz megyünk!

Biztonságban Magyarországon!

2022.”

ORSZÁGOS VAGYONVÉDELMI KAMPÁNY

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai –polgárőrökkel-, a lakosság vagyonvédelmi immunerősítése érdekében „Házhoz mennek!”.

Időpont: 2022. május 6-án (pénteken) a 105. Giro d’Italia Grande Partenza - Budapest elnevezésű nemzetközi országúti kerékpáros körverseny ideje alatt!

Keressük a Trükkös tolvajokat!

Tovább...

ÉKFI - Növényvédelmi munkák - tájékoztató

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a közterületi gesztenyefák és platánfák permetezését  2022.05.03 - 05.13. között végeznék, de az időjárási viszonyok miatt a munkavégzés elhúzódhat.

Tovább...

Tájékoztató - Érdi LEZÁRÁSOK - Giro d'italia országúti kerékpáros körverseny útvonala

2022. május 6-8. között Magyarország ad otthont a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny nyitószakaszainak!

AZ alábbi linken tájékozódhat a lezárásokról :

https://www.girohungary2022.hu/utvonal/lezarasok/

 

Tovább...

Februárban is folytatódik az eddig is igen népszerű oltási akció

Az önkormányzat Dr. Romics László Egészségügyi Intézményében februárban is folytatódik az eddig is igen népszerű oltási akció.
A lenti oltási akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik oltásra és a negyedik oltásra is.
Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztály veheti fel az oltást, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.
A Romics időpontjait az intézményünk posztjában találja, kattintson a részletekért.
 
Tovább...

2022. ÉVI KÉMÉNYSEPRŐIPARI TÁRSASHÁZ SORMUNKATERVEK

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben és a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21 /2016. (VI. 9.) BM rendeletben (a továbbiakban: BM rendelet) meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprői pari szerv a 2022. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit megyei bontásban elkészítette. Az alábbiakban mellékelten megtekinthető és letölthető a Pest megyei sormunkaterv.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ a szervezet lakossági honlapján - www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu - elérhető.

Tovább...

FELHÍVÁS - Önkormányzat által adományozható díjakról

F E L H Í V Á S

 

 

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II. 27.) önkormányzati rendelet értelmében a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe, március 15-e alkalmával a következő díjakat adományozza:

 

Az Érd Város Díszpolgára Kitüntető Cím a város legnagyobb elismeréseként annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, tevékenységével vagy egész életművével mind a városban, mind országosan vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, hozzájárulva ezzel közvetve vagy közvetlenül Érd város tekintélyének növeléséhez.

 

Érd Városáért Kitüntetés adományozható azoknak, akik a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

 

Az Érd Városáért Kitüntetés külkapcsolati tagozata adományozható azoknak, akik Érd Megyei Jogú Város külkapcsolatainak elmélyítésével, kiteljesítésével és ápolásával meghatározó szerepet játszottak a város történelmének, kultúrájának valamint egyedi értékeinek nemzetközi színtéren történő megismertetésében, népszerűsítésében és vonzóvá tételében. (Adományozás: legkésőbb a döntést követő 60. nap.)

 

Az Érdi Tudományos Díj mindazoknak a személyeknek adományozható, akik a tudományágak valamelyikében kimagasló teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak Érd Város hírnevének öregbítéséhez. 

 

A Csuka Zoltán Díj azoknak adományozható, akik a közművelődésben, valamint a kulturális élet szervezésében gyakorlati tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel, eredményes munkásságukkal szolgálták a település művelődését.

 

Az Érdi Művészeti Díj azoknak a személyeknek adományozható, akik a művészeti élet valamely területén kiemelkedő 

eredményeket értek el, magas színvonalú tevékenységükkel, alkotásaikkal hozzájárultak Érd Város hírnevének öregbítéséhez.

 

Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II.27.) önkormányzati rendelet értelmében a díjak odaítélését a Közgyűlés bizottságai, a Polgármester, a városban élő nagykorú polgárok, intézmények, civil szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok indítványozhatják.

 

Kérjük, hogy a javaslatokat a kitüntetendő személyekre 2022. február 6-ig juttassák el dr. Csőzik László polgármesternek címezve a Polgármesteri Hivatalba (2030 Érd, Alsó u. 1.), illetve e-mail-en az onkormanyzat@erd.hu címre szkennelve.

 

A felhívás a város honlapján is elérhető!

 

POLGÁRMESTERI HIVATAL

Tovább...