Tisztelt Közgyűlés!

 

 

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

 

A 2014. évi helyi önkormányzati választáson a 11. számú egyéni választókerület megválasztott képviselője lettem, a Fidesz-KDNP támogatásával. Az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

Az Egészségügyi és a Szociális Bizottság elnöki feladatát kaptam meg, ma is ebben a feladatkörben vagyok. Megtiszteltetés számomra, hiszen ekkora városban a lakosság egészségügyi alapellátása, a szociális ágazat munkájának a figyelemmel kísérése nagy felelősség.

„Egy társadalom értéke abban mutatkozik meg, hogy hogyan bánik az idősekkel, a betegekkel és a gyermekekkel.”

A Parkvárosi 11. sz. választási körzet sok - sok feladatot ad, nagy kihívást is jelent számomra!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnk, és a város Fideszes vezetése, T. Mészáros András polgármester, továbbra is segítették a képviselői munkámat.

A Közgyűléseken, frakcióüléseken és a bizottsági üléseken felkészülten vettem, veszek részt, képviselem a választási körzetem, az itt lakók érdekeit, hangot adtam a kéréseiknek az interpellációimban, az egyebekben történő hozzászólásaimban.

A Közgyűléseken kapott információkról tájékoztattam a megbízóimat.

Fogadó óráimat megtartottam a Polgárok Házában, vagy a helyszínen, ha a választópolgár úgy kérte. Sok-sok elintézésre váró problémával kerestek meg az emberek személyesen, telefonon, vagy e-mailen.

Leggyakrabban az utak állapota volt a fő téma. Rosszak az utak – mint pl. a Kárpitos utca, Kályhás utca, a Simító utca¸ a Szénégető utca, a Szilfa utca és a Fűzfa utca, de a Drégely utca és a Dévai utcák is, azon kívül, hogy kátyúsak nyáron a nagy por, a gyors hajtás jelent problémát, ha esik az eső, akkor pedig a vízfolyás.

A víz elvezetés hiánya miatt sokan kerestek meg a választási körzetemben. Hiányzik a vízelvezető árok a Sóskúti úton, a Szovátai utcában és még sok helyen. Remélhetően hamarosan kiépülnek, és megszűnik a sok panasz, hogy a garázsokat, udvarokat, és a kerteket elönti a víz. Nagyon hiányzik a járda is ezeken az utakon.

Elkészült a Tekercselő út szilárd burkolata, a képviselői keretemből, az ott élők nagy örömére, bár hiányolják a gyalogosok számára a járdát. Arra már nem jutott pénz.

Megépült a Rekettye úti buszmegálló járdával.

A Bajcsy Zsilinszky út páratlan oldalán a CBA és az orvosi rendelő közötti beígért járdaszakasz kész, a gyalogosok kényelmét szolgálva.

Az évek óta várt InterSpar kész és friss áru választékkal látja el a városrész lakóit.

Átköltözött a posta, meg szűnt a zsúfoltság! Kulturált körülmények között intézhetik az emberek a postai ügyeiket. A parkolóban játszó téren szórakozhatnak a gyerekek, a vásárlás után. Végre van a városrésznek elérhető, kulturált nyilvános MOSDÓJA! A Parkvárosi Művelődési Ház kész! Gazdag programmal és könyvtárral várja a kikapcsolódni vágyó embereket.

A buszmegállók elkészültek a parkvárosiak nagy örömére, védik az embereket a széltől, az esőtől, aki megfáradt, az le is ülhet a várakozás közben. A régieknél ez nem volt lehetséges!

Ma már kész a Hegesztő utca, a Gépész utca, az Aszfaltozó utca és a Fűtő utca. Szilárd burkolattal, szegéllyel, csapadékvíz elvezetővel, járdával. Körforgalom, gyalogos átkelők segítik az embereket az áruház biztonságos, megközelítésében.

Az autópálya lehajtó időre elkészült, kiépült sávok, lámpák megkönnyítik az érdiek közlekedését, a le- és a felhajtást az autópályára. Az M7-es autópálya mellett egy szakaszon hiányzik a zajvédő fal, sokan panaszkodnak miatta, kérésüket továbbítottam, várjuk, hogy megépüljön az is.

Köszönjük a lakosság megértő türelmét az autópálya le-felhajtó és a Bem téren zajló építkezés, a körforgalom megépítése alatt!

Ma már a csomópont kész, az autópályára a felhajtás gyors, biztonságos. A Bem tér növényekkel van beültetve, nyáron virágok voltak a kandelábereken, most pedig karácsonyi kivilágítás szolgálja az érdiek kulturált közlekedését, jó közérzetét.

Az időseknek a 80. és 90. életévüket betöltött személyeknek összeállított születésnapi ajándékcsomagok átadását nagy megtiszteltetésnek veszem. Gazdag életutak, érdekes emberi sorsok tárulnak fel előttem, ami nekem, mint gyermekgyógyásznak rendkívül érdekes munka. Van, aki puszit ad érte, van, aki elküld, - Igen, van, aki az ajándékot, a kedvességet is gyanúval fogadja! Megértem, nem kényeztettek bennünket az elmúlt 50 év alatt! Szokatlan az ilyen megkeresése az időseknek.

Az érdi újszülöttek értékes babacsomagot kapnak ajándékba, ha Érdre be van a kicsi jelentve.

Szociális ügyekben rendszeresen megkeresnek. Az esetek többségében közösen a Polgármesteri Hivatal segítségével találunk megoldást a nehéz problémákra.  Elértük azt, hogy a régi művelődési házban kihelyezett irodája van a Szociális Gondozó Központnak.

Ebben az évben a Közgyűlés Bolyki Eszternek ítélte oda az Érd Város Szociális munkájáért díjat a Bizottságunk javaslatára, aki az országosan ismert, „Csengettyű együttes” létrehozója, és működtetője.

Érd Egészségügyéért Díjra” Dr. Incze Ferenc háziorvost terjesztette a Bizottságunk a Közgyűlés elé, - a képviselők egyhangúan megszavazták a doktor urat.

Az „Év Családja”díjat javaslatunkra Kainráth Péter családjának ítélte oda a Közgyűlés, akik példaértékűen nevelik kilenc gyermeküket.

A Nyugdíjas klubok vidám nyári lecsófesztiválja most is jól sikerült. Parkvárosban a nyaranta megrendezett Napközis tábor gyermek orvosi ügyeletét kezdettől fogva szervezem, a nyitó- és a záró ceremóniákon meghívott vendégként részt is veszek. Önkéntes Karitatív munkaként végzem a Parkvárosban lévő LEA Otthon gyermekorvosi ellátását az intézet fennállása óta, ahol az otthonukból elzavart, menekülő anyák, a gyermekeikkel találnak otthonra, védelemre, segítségre, megnyugvásra.

Szeptember 10-én adta át ünnepélyesen Polgármester Úr az Ófalusi orvosi rendelőt, ahol közel 1.800 ember egészségügyi ellátása biztosított most már kulturált körülmények között. Köszönjük az Ófalusiak türelmét a nehézségek elviseléséért,de talán megérte, egyik látogató mondta: Európai színvonalú rendelőt kapott a városrész!

Egészségház nyílt a Felső utcában a szakrendelő mellett, ahol gyógyszertár és három háziorvos kapott rendelőt. De fogorvosi rendelők és gyógyászati segédeszközt árusító bolt is megtalálható lesz. Remélhetően hamarosan megkezdik itt is az orvosok a munkát, a betegek ellátását kényelmes, a kor igényeinek megfelelő, szépen berendezett, felszerelt rendelőkben.

A járdák építését városunkban folytatni kell! Hiányoznak a kerékpár utak!

Hiányzik a kulturált piac, Vásárcsarnok! Korszerűsíteni kell a közösségi közlekedést.

Parkvárosban kiépítésre vár a Törökbálinti út és a Sóskúti út, illetve a járdái és a vízelvezető árkok.

Nagyon várják az emberek a Szövő utca – Folyondár utca – Törökbálinti út kereszteződésének a kiépítését. Valamint a Felsővölgyi út – Törökbálinti út – Tetőfedő utca kereszteződésének megépítését is, természetesen biztonságos gyalogátkelőkkel.

Remélem, a Szent István templom is megújul az elkövetkező években.

Mivel, a posta elköltözött, Bem köz is felszabadult a forgalom terhe alól. Kényelmesen épülhet tovább az iskola, kezdődhet a parkosítás, a terület rendezése.

Az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola és leendő gimnázium építését, korszerűsítését lehet folytatni tovább és befejezni. 

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény (ahol közel 100 000 ember egészségügyi szakellátása történik) régi szárnyának a felújítását, az energetikai rendszerének korszerűsítését, a felszerelések, a műszerek pótlását folytatni kell a lakosság korszerű egészségügyi ellátásáért. Dr. Romics László Professzor Úr emlék táblája a szakrendelőn falán elhelyezésre került tisztelői jelenlétében.

Igen, csak lépésről- lépésre lehet haladni, de minden évben haladunk!

Remélem, a következő évben is egyre több megvalósult tervről számolhatok be.

               

 

 

Érd, 2017. december 15.

 

 

 

 

                                                                                                          Dr. Veres Judit