Tisztelt Közgyűlés!

 

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 12. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. Az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

 

 • A Darukezelő utca város határa felé eső részén az Önkormányzat által
   karbantartott nagy átmérőjű csapadékvíz-átereszt kellett ebben az évben is
   kitisztíttatni.
 • A Fényező utca Darukezelő utca – Esztergályos u. közötti szakaszát láttuk el aszfalt burkolattal a nyár folyamán.

 

 • A Favágó utca lakói nagyszámú leander elhelyezését ismételten kérték tőlem, mindezt most is a Nyári Napközis Tábor területén sikerült megoldani.
 • A Nyomdász utcában Takács Éva szervezésében utcabál volt. A jó hangulatú összejövetelen sokan vettek részt.

 

 • Választókerületem lakói hosszú időn át kifogásolták, hogy az ígéretek ellenére nem kezdődött el az M7-es lejáró megépítése sem és az INTERSPAR Bevásárló központ építkezése sem. Majd pedig a munkálatok megindulása után sok problémát okozott az átépítés. Az Iparos út ezen szakasza most már elkészült, az árház megépült, így nagyságrenddel javultak a közlekedés körülményei és a bevásárlási lehetőségek is.
 • Az INTERSPAR bevásárló központban kapott korszerű, színvonalas elhelyezést az új Posta.
 • A Bem téri bevásárló központot ez év elején megnyitották.
 • Ahol jelezték, ott a közvilágításban bekövetkező műszaki hibákat megjavíttattam.
 • A Búvár utcában 2017-ben elkezdődött több milliárd forint értékben az általános iskola és  az óvoda megépítése.
 • A Bem téren az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola átépítésének és felújításának a tervezési folyamatai elkezdődtek. A jövőben itt középiskolai szintű oktatás indul.
 • Az INTERSPAR áruháznál az Aszfaltozó utcában átadtuk az új Közösségi Házat. A lakók megelégedettségére óvodásoktól nyugdíjas korú érdeklődőkig mindenki találhat számára megfelelő programot. Könyvtár és különféle klub jellegű tevékenység kapott itt elhelyezési lehetőséget.
 • A Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke, valamint a Sport és Ifjúsági Bizottság tagja vagyok. A Közgyűlésben elvégzett feladatokon kívül a képviselői munkám jelentős részét a szakbizottságok hatáskörébe tartozó előterjesztések, határozati javaslatok és önkormányzati rendeletek előkészítésében, megvitatásában, a döntések meghozatalában való munka teszi ki.

 

 

Érd, 2017. december 15.

 

 

 

 

                                                                                                          Szabó Béla