Tisztelt Közgyűlés!

 

 

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

 

2019. október 14-től újból az Érd Megyei jogú Város Közgyűlésének tagja, az önkormányzat képviselője vagyok Fidesz-KDNP jelöltjeként.

 

A választott képviselői státusz magába foglalja, hogy a Közgyűlés Pénzügyi Bizottságának elnökeként, valamint a Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottságtagjaként szolgálom Érd közösségét.

 

1990-től már hetedik cikluson keresztül szolgálom a város lakóit, ebből 13 éven át Érd Megyei Jogú város polgármestereként képviseltem az érdieket. Mint a Pénzügyi Bizottság elnöke, 2021-ben összesen 7 bizottsági ülést hívtam össze, ebből 6 rendes, 1 pedig rendkívüli ülés volt.

 

Ezeken az üléseken, a meghívók tanúsága szerint, 59 napirendet tárgyaltunk meg a Pénzügyi Bizottságban. Ezek a napirendek tartalmazták a város és intézményei költségvetését, üzleti terveit, illetve stratégiai elképzeléseit.

 

Személy szerint én és Fidesz-KDNP-s képviselőtársaim mindent megtettünk azért a Pénzügyi Bizottságon, hogy Érd fejlődése ne torpanjon meg, költségvetési helyzete, az építkezés üteme, s a beruházások száma ne csökkenjen drasztikusan. Kifejezett szándékom és kitűzött céljaim ellenére, a közbeszerzések terén elkövetett szabálytalanságokat, személyi kinevezéseknél a pályázatok elkerülését, a felesleges pénzkidobást, a kézilabda csapat további tönkretételét, és még sok-sok - a józan paraszti észnek szögesen ellentmondó dolgot, - nem tudtam megakadályozni. A törvényesség betartásának felelőssége a mindenkori többség felelőssége. Javaslatainkat a baloldali szivárványos koalíció rendre leszavazta, azok Közgyűlésre kerülését megakadályozta.

A fentiek lényegében a 2020. év beszámolójának az aktualizált változata, hiszen 2021-ben semmi nem változott, semmi új nem történt. Mintha a 2019. év őszi önkormányzati választások baloldali megnyerése, - egy gonosz 13. javasasszony orsója általi Csipkerózsika álmot bocsátott volna Érd addig dinamikusa fejlődő városára. És az ébredést a Covid’19 járvány nem segítette.

 

A 2021. év hasonlóan 2020-hoz konfliktusokkal teli év volt. A költségvetés elfogadása a részemről elmaradt, hiszen a 2020. évi bizalom, hogy esetleg jót akarnak a baloldaliak a Csőzik vezette többség önkormányzati tevékenységét tapasztalva szerte foszlott.

 

Nem feledkezhetem meg a járványról, s ahhoz kapcsolódóan Csőzik egyértelmű személyes csődjéről 2021-ben is. Hiába nyújtottuk be – megismételve az előző  - a lakókat, az intézményeinket, a vállalkozókat segítő javaslatainkat újból . Csőzik László városvezető semmibe vette az adócsökkentő javaslatokat, a szociálisan érzékeny indítványokat. Az itt élőkkel Csőzik nem törődik. Csőzik számára évek óta Érd a legérdektelenebb. Csőzik az elmúlt két esztendőben csak felesége dr. Bősz választási kampányával foglalkozik.

 

A Pénzügyi Bizottság vezetésén túl, mint azt a Beszámoló elején említettem, tagja vagyok a Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottságnak. Ennek a Bizottságnak is egy kivételével minden ülésén részt vettem. Jellemző, hogy míg tavaly az önálló LMBTQ ellenes indítványomat Csőzik polgármester jogsértő módon kicenzúrázta az idén már ugyan az-az ember védelmébe vette a pedofil gyanús durva meztelenkedést is.

 

Természetesen az érdi közösséggel nem csak a közgyűlésben igyekszem a kapcsolatot tartani, erősíteni, de a közösségi oldalamon is mindenki számára elérhető vagyok, s minden héten pénteken online nyilvános sajtótájékoztatót tartok.

A 15. éve nyilvános mobilon: 06 30 579 4494; e-mailen: t.meszaros.andras@erd.hu valamint személyesen is nap, mint nap keresnek az érdiek.

 

Meg kell ismételnem a 2020-ban megfogalmazott véleményemet:Utak, közvilágítás, buszközlekedés, iskola, óvoda, vízelvezetés … Mi van a város építésével? Mint mindig ezek a fő kérdések 2021-ben is.

 

A fenti problémák megoldására (utak, közvilágítás, buszközlekedés, iskola, óvoda, vízelvezetés) csak a baloldali többség rémuralmának, ámokfutásának befejeztével kerülhet sor. Ehhez pedig az itt élő polgárok támogatására, Fidesz szavazatára van szükség. 2022-ben csakúgy mint 2024. őszén.

 

Kedves érdi Barátaim!

 

Mindannyiuknak Istentől áldott ünnepeket és sikeres, boldog új évet kívánok!

 

Érd, 2021. december 13.

 

T. Mészáros András