21. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Simó Károly képviselő: A Felső utcai óvoda udvarának egy lekerített részén különböző gumik és egyéb tárgyak vannak. Kérem polgármester urat, vizsgáltassa meg, ha ez a kis leválasztott sarok felszámolásra kerülne, akár a szennyvízakna betemetésével, a gyerekek számára nagyobb udvar állna rendelkezésre. Az idősek csomagjaival kapcsolatban, a helyi rendelet alapján ajándékcsomagban részesülnek, azonban többen megkerestek, hogy megijesztette őket, hogy az ajándékcsomag mellé egy határozatot kaptak, mely jogi nyelven van megfogalmazva. Úgy gondolom, jobban oda kellene figyelni, hogy a szükséges formális részen kívül egy gesztus is megfogalmazásra kerüljön. A víziközmű fejlesztési tervvel kapcsolatban kértem polgármester urat, hogy küldje meg részemre az aktuális gördülő fejlesztési tervet, mely több évre van előre vetítve és rendelkezésre áll a hivatalban. Az energiaköltségek adatairól egy éve kértem először adatot, és azóta sem kaptam semmit. Szerettem volna megtudni, hogy ki és mennyiért építi a Szovátai úti csomópontot, de erre sem kaptam választ. Láttam a közbeszerzési rendszerben, hogy a Puhi-Tárnok megnyerte a közbeszerzést, majd visszamondta. Tehát kérem polgármester urat, küldjék meg a szerződést, mely alapján valakivel leszerződtek a Sóskúti - Szovátai út csomópont építésre, hadd lássuk, hogy mi a műszaki tartalom és mennyiért építik. Több olyan ráutaló jel is van, mintha a Felső utca és Karolina utcánál, tehát a Sós Pékségnél levő csomópontnál tervezve lenne idén ősszel valamilyen munka, de erről konkrét információt kérnék, illetve az Ercsi út felújításáról, hiszen mindkettőre megvolt a forrás. 2020. januárjában polgármester úr azt mondta, hogy a Felső és Karolina utca néhány hónapon belül elindul. Azóta eltelt 3 év, tehát elindul-e a fejlesztés, ha igen, mi várható és mikor? Több hete jeleztem, hogy az esővízelvezető-rács annyira zajos ott, ha ráhajtanak, továbbá nagyon balesetveszélyes. Kérem az intézkedést. Mi az oka annak, hogy Lengyel Péter képviselő úr többször utalt arra, hogy olyan dolgokról tud, melyről a közgyűlés tagjai nem tudnak. Például Facebookon dicsekedte el, hogy ő már jóval a közgyűlés előterjesztéseinek kiküldése előtt tudta, hogy lesz előterjesztés alapítványi forrásokról, valamint az ÉTV ügyről is elmondta a bizottsági ülésen, hogy többet tudott.

 

Balla Imre képviselő: Volt egy lakossági felmérés, melynek egyik kérdése az volt, hogy hol hiányoznak további kerékpársávok. Erre kaptam néhány felháborodott telefonhívást, hogy egyetlen egy van Érden és kerékpáros infrastruktúra gyakorlatilag nem létezik. Kérem, hogy a kerékpáros infrastruktúrát minden esetben tervezzük be, vegyük figyelembe a meglévő dokumentumokat, esetleg frissítsük, ha arról van szó. Kérem, hogy vegyük mindenhol figyelembe a gépjárművel, kerékpárral közlekedőket és a gyalogosokat bármilyen utat építenek, bármilyen beruházásról legyen szó. A Hírnök utca végén a zajvédő fal tudomásom szerint a NIF hatásköre lett volna, átvette a minisztérium, viszont az M7 mellett lévő pár száz méter esetében történt előrelépés? Megy a hangulatkeltés a költségvetéssel kapcsolatban, már most vannak, akik ezt szándékosan szítják, mert úgy néz ki, hogy a képviseleti demokrácia már nem elég nekik. Van lehetőség közvetlenebb részvételre a lakosok részéről a költségvetés összeállítása során?

 

Dr. Csőzik László polgármester: Mivel most idő szűkében vagyunk, szóban arra a kérdésre adnék választ, melyre magam is úgy gondoltam, hogy a kerek évfordulót ünneplők közigazgatási határozatot kapnak. Ezzel a hagyománnyal elhatároztam, hogy szakítunk és ezzel kapcsolatban októberben lesz is egy előterjesztés. Megköszönöm a részvételt, a Közgyűlés nyilvános ülését bezárom, melyet zárt ülés követ.

 

 

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

nyilvános ülése 09:40 órakor ért véget.

 

K.m.f.

 

 

 

dr. Feik Csaba

jegyző

dr. Csőzik László

polgármester