Csák Bálint, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere: Tisztelt Közgyűlés! Tisztelettel köszöntöm Önöket. Csák Bálint vagyok, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere és szeretném összefoglalni röviden a munkánkat, amit idén a testülettel végeztünk. A 6. ifjúsági képviselő-testület ismét, rendhagyó módon csak online tudott dolgozni ciklusának nagy részében és emiatt a programunk jelentős része nem nagyon tudott megtörténni, de a világjárvány által nyújtott akadályokra megpróbáltunk a legjobb képességünk szerint válaszolni és megoldásokat találni. Ebből a törekvésből születtek meg a következő programok, illetve intézkedések. A testület ebben az évben is vásárolt 10 általános iskolásokat oktató intézménynek uszoda bérleteket félmillió forint értékben. Ez azt jelentette, hogy minden iskola 20 bérletet oszthatott szét diákjai között. Emellett az Érd Ifjúsági Önkormányzat egy nyereményjátékkal is készült a labdarúgó-Európa-bajnokság közös nézéséhez, sikeresen kiosztottunk 30 darab 5.000 forint értékű kupont a tippjáték résztvevőinek, amelyet a Centrál Borházban vásárolhattak le. Idén - hasonlóképpen, mint az előző években -, tudtuk az érdi iskolákat eszközvásárlási támogatásban részesíteni és ezzel  remélhetőleg tudtuk segíteni az iskolákban tanuló diákok oktatásának sokszínűségét és hatékonyságát. Személy szerint nagyon élveztem a hivatali időmet és bizton állíthatom, hogy a képviselői közösség többi tagja is pozitívan fog emlékezni az együtt eltöltött időre. Bár túl sok újítást nem tudtunk bevezetni, úgy gondolom, hogy az Érdi Ifjúsági Önkormányzat egy nagyszerű koncepció és hatalmas segítség az olyan fiatalok számára, akik érdeklődnek a közélet és az önkormányzat megismerése iránt. Ezért is van az, hogy többen is folytatni kívánják munkájukat az idei csapatból a következő testületben. Nekik és az új képviselőknek is akadálymentes, jó munkát kívánok! Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket!

 

Dr. Csőzik László polgármester: Köszönjük szépen! Ez már a 2. olyan évad, amikor a Covid járvány keresztülhúzza a számításainkat és ez közrejátszott abban, hogy némileg felemásra sikeredett a tervekhez képest a programok végrehajtására, de erről nem az Érdi Ifjúsági Önkormányzat tehet. Remélem, hogy 10-20 év múlva ti is szép számmal foglaltok majd helyet a városi képviselő-testületben.


Tetlák Örs alpolgármester: Én is szerettem volna megköszönni a ifjak munkáját és megerősíteni azt, hogy a Coviddal megvert 2. évben is azért igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a mandátumukból. Volt a testületnek egy olyan tagja, aki a 2. ciklusát volt kénytelen ebben a nehezített körülményrendszerben eltölteni. Havril Koppány, a diákpolgármester volt. Sajnálom, hogy neki pont ez a 2 év jutott. Bízom benne, hogy az újrázóknak, akinek sikerül megint a testületbe kerülnie egy teljes év fog rendelkezésére állni abból a szempontból, hogy sokkal több programot fognak tudni megvalósítani. Az érettségire készülőknek, meg a felvételire készülő tagoknak, illetve az összes többi diáknak pedig sok sikert szeretnék kívánni és köszönöm szépen a munkájukat.

 

 

A tájékoztatót a Közgyűlés szavazás nélkül tudomásul vette.