Tisztelt Közgyűlés!

 

2019. október 14-től kompenzációs listás képviselőként veszek részt a Közgyűlés munkájában. Továbbra is kiemelt figyelemmel követem a 9. választókerület ügyeit és igyekszem képviselni az ott lakók problémáit is.

 

Amióta újból lehet üléseket tartani, igyekszem részt venni minden  Közgyűlésen. Az idei évben két alkalommal sajnos nem tudtam részt venni a Közgyűlésen (betegség miatt). Tagja vagyok a Szociális és Egészségügyi Bizottságnak és a Fenntarthatósági Bizottságnak, melyek ülésein aktívan részt veszek.

 

Idén is különösen sok lakossági megkeresést kaptam a hulladékszállítási problémákkal. Többek között a Törcsvári-Kalotaszegi kereszteződésben is hosszasan fennállt a probléma. Az ÉKFI-vel felvettem a kapcsolatot a problémával kapcsolatban. Ez úton is köszönöm a gyors intézkedést.

 

A Börzsöny 23 alatt több alkalommal nem vitték el szelektív hulladékot. Jeleztem az ÉTH-nak e-mailben, megoldódott.

 

Idén is többen megkerestek a 65 év fölöttiek az építményadó elengedése miatt. Adócsoportnál segítettem nekik beadni a kérvényt.

 

Lakossági megkereséseket kaptam, amelyek ügyében eljártam a szolgáltatók, városi intézmények felé.

 

Miután a Szigetvárit leaszfaltozták, jelezte az egyik ott lakó érdi polgár, hogy gyorsan mennek, megnőtt a forgalom. Eső után a szikkasztó árkok beszakadtak. Az ott lakók szerint az a rész lakó-pihenő övezet. A Polgármesteri Hivatalhoz intézett megkeresésemre a választ írásban kaptam,  amit továbbítottam az érintetteknek.

 

Szintén egyebekben jeleztem  a Károly kút és környéke, padok felújításának szükségességét, amit az ÉKFI el is végzett.

 

A Korponai utcában  egy több éves fát kivágtak, amit az egyik lakó sérelmezett. Utánajártam és azt a választ kaptam az ÉKFI-től, hogy azért kellett kivágni, mert megállapították, hogy balesetveszélyes volt így.

 

A Murányi utcából közvilágítási problémát jeleztek. A szolgáltatónak telefonáltam megoldódott.

 

A Torockói utcában egy-egy nagyobb eső után a Hargitai-Torockói utcák között szinte járhatatlan. Kértem ÉKFI közbenjárását, gréderezés megtörtént. De ez csak ideiglenes, mindenképpen tartós utat kellene építeni.

 

Továbbra is dolgozom a szakmai bizottságokban és képviselőként igyekszem a város javára tenni.

 

A Szociális és Egészségügyi Bizottságban a lakosságot érintő témák miatt szoktam felszólalni. Javaslatot nyújtottunk be fideszes képviselőtársaimmal, hogy adjon a város támogatást a rászorulóknak a megnövekedett rezsiköltségek kifizetéséhez. Sajnos nem is vették napirendre.

 

A Fenntarthatósági Bizottságban szintén a várost érintő kérdésekben szólaltam fel, közterületek  tisztán tartásáról.

 

Ezúton köszönöm mindazoknak akik segítették a munkámat.

 

 

Érd, 2022. december 31.

                                         

 

                                                       Fülöp Sándorné