A 2019- óta jelenleg is működő városi közgyűlésben a V.É.D. Városunk Érdekében Dolgozunk Polgári Egyesület képviselőjeként tevékenykedem. Egyetlen olyan képviselőként aki nem tagja, vagy nem is volt tagja egyetlen politikai pártokhoz köthető frakciónak sem.

A Pénzügyi Bizottságban, valamint a Sport Bizottságban vagyok képviselői tag. Továbbra is szem előtt tartva egyesületünk hitvallását veszek részt mind a közgyűlési, mind a bizottsági munkában. Miszerint minden, ami Érdnek megfelelő azt támogatni kell és támogatom is és minden, ami szeretett városunkat nem viszi előre, azt nem támogatom!

Minden hozzám forduló érdi polgárnak igyekszem a problémáját a lehető leggyorsabban orvosolni és arra megoldást találni. Legyen szó csapadékvíz elvezetésről, fűkaszálásról, közlekedési problémáról, közterületek tisztántartásáról, tömegközlekedésről vagy játszótér karbantartásról. Egyesületünk tagjai is segítik a munkámat és a problémák feltárása mellett segítenek a felmerülő problémák hatékony kezelésében. Ötleteikkel, hasznos munkájukkal és előre vivő gondolataikkal folyamatosan segítik képviselői munkámat!

Érd Megyei Jogú Város az országos politika csapdájában vergődik!

Akár ez a hangzatos, ámde mégis igaz kijelentés is lehetne a címe az éves beszámolómnak. Ugyanis Érd Megyei Jogú Városban jellemzően nem a város érdekeit szem előtt tartó döntések születtek 2022-ben, hanem az országos politika elvárásainak próbál megfelelni mind a városvezetés (DK,MSZP, Párbeszéd, LMP, Momentum, Jobbik), mind a bukott polgármester (Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület) által vezetett ellenzéki kisebbség is! Számos parttalan és értelmetlen vita folyt le a 2022-es évben a közgyűlésben, melynek főbb jellemzői voltak a jelenlegi polgármester állandó panaszai a pénztelenségre, amelyért a mostani kormányzatot teszi folyamatosan felelőssé. Míg a másik oldalról folyamatosan a polgármester tehetetlenségéről, tehetségtelenségéről és hozzá nem értéséről szólnak a hozzászólások. A kisebbségben lévő (Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület) ellenzék által már-már DK-s kifizető hellyé silányított város képe kerül lefestésre…

Ez eredményezi, hogy sokszor még a teljesen evidensnek és egyszerűnek tűnő kérdések eldöntése a külső szemlélő részére teljesen érthetetlen bonyodalmakon megy keresztül, mire megszületik a végső döntés. Ha egyáltalán megszületik! Mert az utóbbi hónapokban több előterjesztése a városvezetésnek csak többszöri korrekció és átalakítás után volt alkalmas az adott döntés meghozatalára. Lásd például a megszorító, vagy, ahogy az előterjesztő hívja, költségcsökkentési előterjesztésnek.

Sajnálatos módon Érd Megyei Jogú Város rendszerváltás utáni leggyengébb teljesítményét mutatja a jelenlegi városvezetés, a városi fejlesztések tekintetében is. Gyakorlatilag az elmúlt három és fél évben nem sikerült a városunk fejlesztését, fejlődését nagyban befolyásoló fejlesztési forrásokat elhozni Érdre. Sokszor még a minimális működés, működtetés is gondokat okoz, nem, hogy a fejlesztések.

 

 

Tekauer Norbert 

Képviselő V.É.D. Városunk Érdekében Dolgozunk Egyesület